Dzintras Romanovskas izstāde “Mazie cilvēciņi”

Rīgas Kultūras centrā Iļģuciems n2023. gada 7. februāra līdz 31. martam skatāma Dzintras Romanovskas izstāde Mazie cilvēciņi.

Dzintra Romanovska (1995) ir gleznotāja ar mākslas vēstures diplomu. Lai gan mākslinieces profesionālā darbībā ir saistīta ar pētniecību, glezniecība ir neatņemama viņas dzīves sastāvdaļa, kas galvenokārt apgūta Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā, kā arī pie vairākiem Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzējiem. Pēdējo gadu laikā vairākkārt rīkojusi personālizstādes un vasaras plenērus.

Izstādē “Mazie cilvēciņi” skatāmas gleznas ar filozofiskiem un reliģiskiem motīviem. Savos darbos autore pievērsusies Būtiskā meklējumiem, meklējusi veidus kā attēlot Pestītāju un tos, kas viņu atraduši vai pazaudējuši. Ar abstraktiem krāsu laukumiem un miniatūrām cilvēku figūrām māksliniece izveidojusi stāstošas kompozīcijas, kas vēsta, par to, ka veselums ir lielāks par daļu summu.

Savos darbos autore spēlējas ar interesantiem kompozicionāliem risinājumiem, meklē līdzsvaru starp ļoti mazo un ļoti lielo, strādā ar tīriem krāsas laukumiem un daudzslāņainiem lazējumiem. 

Mākslinieces jaunākie darbi skatāmi Rīgas Kultūras centra“Iļģuciems” vestibilā, Lidoņu ielā 27 k-2.

Zaļā Josta - Reklāma