Tautas lietišķās mākslas studijas “Ceplis” 30 gadu jubilejas izstāde “Koks. Koki. Mežs.”

N2023. gada 7. februāra līdz 12. martam Rīgas Kultūras centra Iļģuciems 2. stāva vitrīnās skatāma Tautas lietķās mākslas studijas Ceplis jubilejas izstāde Koks. Koki. Mežs.

Šogad savu 30 gadu jubileju svin Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” Tautas lietišķās mākslas studija “Ceplis”. Studijas vadītājas Vijas Voses prasmīgo roku gādībā dalībnieki apgūst keramikas veidošanas tehnikas un dažādus glazēšanas veidus. 

Ikdienā, studijas dalībnieki veido dažādus keramikas izstrādājumus – krūzes, šķīvjus, bļodas, vāzes un daudz ko citu. Apdedzinātās keramikas dažādo krāsu glazūrās un formās atspoguļojas abstrahējusies Latvijas daba. Studijā radīto darbu izstādes ir cieši saistītas ar Latvijas dabu un tās daudzveidību, kas ir galvenais iedvesmas avots studijasdalībniekiem.

Tautas lietišķās mākslas studija “Ceplis” dibināta 1993. gadā, bet kopš izveidošanas vairākkārt mainījusi darbnīcas atrašanās vietu – sākotnēji tā atradās Krišjāņa Barona ielā, pēc tam kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, bet no 2011. gada studija darbojas Rīgas Kultūras centrā “Iļģuciems”.

Zaļā Josta - Reklāma