Veselības ministre: Veselības aprūpes ilgtspējai kritiski svarīga cilvēkkapitāla pieejamība

Otrdien, 10. janvārī, veselības ministre Līga Meņģelsone tikās ar Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) priekšsēdētāju Valdi Keri, LVSADA priekšsēdētāja vietnieci Līgu Bāriņu un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāju Egilu Baldzēnu un pārrunāja veselības nozarē strādājošo atalgojuma sistēmas pilnveidošanu. 

“Cilvēkkapitāla pieejamība ir viens no lielākajiem izaicinājumiem veselības nozarē, jo bez kvalificēta un motivēta ārstniecības personāla profesionālu pakalpojumu  sniegšana nav iespējama. Šie jautājumi ir ministrijas un manā dienaskārtībā,” sarunas laikā pauda ministre.

“Esmu par datos un analīzē balstītiem lēmumiem. Tāpēc ministrijas darba grupā analizēsim datus un pieredzi, lai atrastu iespējami labāko atlīdzības modeli veselības nozarē strādājošajiem un iesaistīsim šajā procesā arī nozares profesionālās organizācijas.”

Tikšanās noslēgumā veselības ministre ar arodbiedrību pārstāvjiem vienojās par regulāru savstarpēja dialoga uzturēšanu gan divpusējā formātā, gan Nacionālās Trīspusējās sadarbības padomes Veselības aprūpes nozares apakšpadomes formātā.

Zaļā Josta - Reklāma