Veikta adrešu maiņa pārdēvētajās Rīgas ielās

Saistībā ar Rīgas domes lēmumu par vairāku ielu pārdēvēšanu ir veikta zemes vienību un ēku adrešu maiņa, piešķiršana un likvidēšana bijušajās Akadēmiķa Mstislava Keldiša, Detlava Brantkalna, Staraja Rusas ielās un Valentīna Pikuļa alejā. Lēmums tika pieņemts pagājušā gada decembrī, turpinot okupācijas seku novēršanu Rīgā.

Jau ziņots, ka Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielas jaunais nosaukums ir Brāļu Kaudzīšu iela. PSRS padomju okupācijas spēku virsnieka Detlava Brantkalna vārdā nosauktā iela ir pārdēvēta par Annas Brigaderes un Vizmas Belševicas ielu. Ielu sarkanajām līnijām, kas līdz šim bija bez nosaukuma, bet kuru adreses bija piesaistītas Detlava Brantkalna ielai, tika piešķirts Zentas Mauriņas ielas nosaukums. Rakstnieka Valentīna Pikuļa aleja un taka tika pārdēvēta Birutas Baumanes vārdā. Ar Krievijas pilsoņu kara cīņām saistītā Staraja Rusas iela tika piedēvēta par Hugo Celmiņa ielu.

Atbilstoši normatīvajiem aktiem, jaunas adreses Brāļu Kaudzīšu ielā iegūs 75 ēkas. Brāļu Kaudzīšu ielā turpmāk atradīsies arī daudzdzīvokļu ēka Rudens ielā 9. Divu ēku Keldiša ielā (15 k-1 un 15B) jaunā adrese būs Dzeņu ielā, bet Keldiša ielas 22B jaunā adrese ir Jasmuižas iela 3A. Adrese mainīta arī ēkai Keldiša ielā 16, kas turpmāk būs Andreja Saharova iela 18. Pārdēvējot Staraja Rusas ielu, jaunas adreses Hugo Celmiņa ielā iegūs 15 ēkas, kā arī īpašums Valguma ielā 22. Nama Staraja Rusas ielā 12 jaunā adrese būs Valguma iela 25. Veicot adrešu maiņu Detlava Brantkalna ielā, deviņas adreses turpmāk atradīsies Annas Brigaderes ielā, astoņas – Vizmas Belševicas ielā, bet piecas – Zentas Mauriņas ielā. Ēkas D. Brantkalna ielā 5 jaunā adrese būs Pūces iela 53A. Pēc V.Pikuļa alejas pārdēvēšanas, jaunas adreses Birutas Baumanes alejā piešķirtas trim ēkām.

Jau tuvākajā laikā par izmaiņām informēs iedzīvotājus, bet Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvalde par pašvaldības līdzekļiem izvietos jaunās ielu nosaukumu zīmes un ēku adrešu zīmes.

Plašāka informācija: https://www.vestnesis.lv/op/2023/19.16

Zaļā Josta - Reklāma