Uzsākti pirmie dzelzceļa stacijas ēkas būvniecības darbi Rail Baltica Rīgas Centrālājā mezglā

Pilnsabiedrība BERERIX ir uzsākusi būvdarbus, kas ir tieši saistīti ar Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas ēkas dienvidu daļas būvniecību Rail Baltica projektā. Būvdarbi sākas ar pagaidu atbalsta sienas jeb rievsienas izbūves darbiem posmā no stacijas AB tuneļa līdz Timoteja ielai. Šie darbi turpināsies līdz 2022. gada sākumam un tiem sekos intensīvi pašas stacijas ēkas būvniecības darbi. 

Būvdarbi tiek veikti paaugstinātas drošības apstākļos, ievērojot visus nosacījumus būvdarbiem tiešā sliežu ceļu, kontakttīklu un elektroapgādes būvju tuvumā. Vilcienu kustības laikā rievsienas būvniecības darbi netiks veikti. Būvdarbu laikā īslaicīgi tiks mainītas vilcienu apstāšanās vietas, kā arī slēgtas atsevišķas pasažieru ejas uz/no vilciena platformām. Šīs izmaiņas būs īslaicīgas un būvdarbu laikā mainīsies, pasažierus lūdzam sekot līdzi Stacijas ēkā izvietotajiem informatīvajiem plakātiem un norādēm.

“Stacijas ēkas dienvidu daļa būs pats pirmais Rail Baltica ēkas siluets, kas iespaidos un mainīs Rīgas vizuālo tēlu. Esam veikuši visus sagatavošanas, infrastruktūras pārneses un izbūves darbus, kas bija nepieciešami, lai ķertos klāt Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas jaunās Dienvidu daļas būvniecībai. Sākam ar rievsienas izbūvi, kam sekos ēkas pāļu urbšanas darbi un intensīva būvniecība līdz 2023. gada nogalei,” skaidro Andis Linde, BERERIX iesaistīto pušu vadītājs. 

Intensīvi turpinās arī būvdarbi Lāčplēša ielā, kur notiek Rail Baltica jaunā dzelzceļa pārvada būvniecības darbi. Šobrīd ir uzsākti 950 pāļu urbšanas darbi, kas veidos tilta pamatus un nodrošinās nepieciešamo atbalsta funkciju. Pirms pāļu urbšanas darbiem tika veikts padziļināts apkārtējo ēku novērtējums, savukārt būvdarbu laikā BERERIX veic rūpīgu apkārtējo ēku monitoringu, atbilstoši ekspertu izstrādātai programmai.  

Papildus satiksmes ierobežojumi Lāčplēša ielā netiks veikti, saglabāsies jau šobrīd esošie satiksmes un gājēju plūsmas ierobežojumi Lāčplēša ielas posmā no Kalupes ielas līdz Satekles ielai. Plašāka informācija par Rail Baltica būvniecības laikā plānotajiem satiksmes vai gājēju kustības ierobežojumiem ir publicēta https://info.railbaltica.org/lv/satiksmes-ierobezojumi#view-mode-map

Zaļā Josta - Reklāma