“Pirmais Baltijas Kanāls Latvija” bezmaksas informēs Latvijas iedzīvotājus par vakcināciju pret COVID-19

Atsaucoties valdības iniciatīvai plānotās mājsēdes laikā pievērst īpašu uzmanību krievvalodīgo Latvijas iedzīvotāju informēšanai par iespējām vakcinēties pret COVID-19, SIA “Pirmais Baltijas Kanāls” (PBK) piedāvā televīzijas programmas “Pirmais Baltijas Kanāls Latvija” ietvaros jaunu raidījumu ciklu “Būsim informēti un veseli”, kas tiks veltīts tieši vakcinēšanās problemātikai Latvijā.

Valdība ir nonākusi neapskaužamā situācijā, kad spēkā esošās likuma normas neļauj pilnvērtīgi un vispusīgi sniegt informāciju krievvalodīgajai Latvijas iedzīvotāju daļai viņu dzimtajā valodā. PBK gatavotais raidījumu cikls ļaus sasniegt šo mērķauditoriju, nepārkāpjot likuma prasības, jo televīzijas programmas “Pirmais Baltijas Kanāls Latvija” apraides atļaujas darbības pamatnosacījumi paredz vienreizēju iespēju raidīt gan valsts valodā, gan krievu valodā vienlaicīgi. Līdz ar to, Latvijas vadošo veselības speciālistu, ārstu, infektologu, Veselības ministrijas ierēdņu, valdības un Vakcinācijas biroja pārstāvju viedokļi tiks nepārprotami un nepastarpināti pasniegti “Pirmā Baltijas KanālaLatvija” plašajai auditorijai latviski ar sinhronu tulkojumu krievu valodā otrajā skaņu celiņā. “Šī būs brīvā tribīne valstij – informēšanas kampaņai par vakcinēšanos pret Covid-19,” pauž PBK. 

Visas izmaksas par šāda jaunā raidījumu cikla izveidi un apraidi segs PBK no saviem līdzekļiem, nepieprasot finansējumu no valsts budžeta. “Kad valsts ir nonākusi grūtā situācijā, mums tai jāsniedz palīdzīga roka, lai pārvarētu esošo krīzi, nedomājot par pašlabumu. Šis ir mūsu sabiedriskais pienākums kā vienam no Latvijas informatīvās telpas stūrakmeņiem,” savu rīcību pamato PBK. “Aicinām arī citus elektroniskos plašsaziņas līdzekļus pievienoties PBK iniciatīvai.”

“Kārtējā mājsēde, komandantstunda un jauni inficēšanās un mirstības antirekordi neļauj mums stāvēt malā, tāpēc mēs kā elektroniskais masu informācijas līdzeklis uzņemamies savus vistiešākos pienākumus – ar savu darbu palīdzēt ārkārtas stāvokļa uzlabošanai un novēršanai, liekot lietā sev pieejamos resursus,” saka PBK radošā direktore Žaklīna Cinovska.

Pēc Kantar TNS datiem televīzijas programma “Pirmais Baltijas Kanāls Latvija” ir ilggadīga līdere krievvalodīgās auditorijas vidū ar gandrīz 100% pārklājumu Latvijas kabeļtelevīzijas tīklos un televīzijas platformās. Nedēļas griezumā “Pirmā Baltijas KanālāLatvija” krievvalodīgo auditoriju 2021. gadā veido vidēji 286 tūkstoši skatītāju.

“Vēlamies piedāvāt valstij unikālu platformu Latvijas iedzīvotāju krievvalodīgās daļas uzrunāšanai, pie tam valdībai tās nemaksās ne centa no nodokļu maksātāju naudas,” īpaši uzsver PBK.

Pašreiz ir uzsākta filmēšana pirmajiem sešiem raidījumiem, kuru pirmizrāde tiek plānota tieši mājsēdes laikā. Raidījumos tiks aicināti izteikties Latvijas ārsti, zinātnieki, politiķi, sabiedriskie darbinieki, kā arī skatītāji ar savu personīgo pieredzi saskarē ar COVID-19. 

Katrs raidījums plānots no 4+ daļām:

1.​COVID-19 aktualitātes – informatīvi izskaidrojošā daļa. Aktuālo notikumu analīze.

2.​Fakti, to pieejamība, ticamība. Pasaules un Latvijas pieredze.

3.​Praktiskā informācija par vakcinēšanās iespējām Latvijā.

4.​Dzīvesstāsti, personīgā pieredze. 

+ Amatpersonu uzrunas atbilstoši aktualitātei.

Veselību un izturību visiem!

Zaļā Josta - Reklāma