Ukrainas amatpersona Latvijā ieradusies neoficiālā vizītē.

Latvijas sniegtais atbalsts ļāvis izglābt tūkstošiem Ukrainas iedzīvotāju dzīvības, intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) sacīja Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Oleksijs Arestovičs.

Ukrainas amatpersona Latvijā ieradies neoficiālā vizītē. Arestovičs bija devies vizītē uz Lietuvu un pēc tās izmantojis iespēju, lai ierastos Latvijā un pateiktos mūsu valdībai un tautai par atbalsta sniegšanu Ukrainai, visdrīzāk, divu trešdaļu no Latvijas aizsardzības budžeta apmērā, kas ļāvis izglābt tūkstošiem Ukrainas iedzīvotāju dzīvības, pauda Arestovičs.

Ukrainas prezidenta biroja padomnieks pauda, ka Ukrainas veiktie pretuzbrukumi ir pamats optimismam, jo turpināsies līdz pilnīgai valsts teritorijas atbrīvošanai. Ukrainas iedzīvotāji atbalsta pilnīgu teritorijas atbrīvošanu, ieskaitot Krimu un Donbasu. Šī mērķa sasniegšana atkarīga no Rietumvalstu ieroču piegāžu apjomiem – vai nu tas tiks sasniegts četru līdz sešu mēnešu laikā, ja ieročus dos ātri un pietiekamā apjomā, vai arī, ja mazāk, tad līdz pavasarim vai vasarai.

Mērķis ir Ukrainas teritorijas atbrīvošana 1991.gada 24.augusta robežās, atzīmēja Arestovičs. Tā ir Ukrainas neatkarības iegūšanas dienā.

Vaicāts par to, kāds turpmāks atbalsts nepieciešams no Rietumvalstīm, Arestovičs intervijā LTV uzsvēra, ka “trīs lietas – ieroči, ieroči un ieroči”, kā arī ekonomiskā palīdzība. Nepieciešama arī palīdzība enerģētikas jomā, jo priekšā grūta ziema.

Arestovičs arī norādīja, ka esot uzlikts nedaudz pārveidots virsraksts viņa iepriekš teiktajam saistībā ar to, ka arī Latvijai būtu jāgatavojas karam ar Krieviju. Viņš skaidroja, ka, lai arī kara iespējamība ir niecīga, jo Ukraina Krievijas kaujas spējas ir apturējuši uz desmit gadiem, tomēr militārās jomas pārstāvjiem vienmēr ir jāgatavojas ļaunākajam variantam.

Zaļā Josta - Reklāma