Prinča Filipa zārku pārvietos, lai apglabātu blakus karalienei 

Pusotru gadu pēc Edinburgas hercoga prinča Filipa nāves nu viņš beidzot dosies uz savu mūžīgās atdusas vietu. Lai gan prinča Filipa bēres notika 2021. gada 17. aprīlī, visu šo laiku viņa mirstīgās atliekas glabājās Vindzoras pils Karaliskajā velvē zem Svētā Džordža kapelas, raksta “Insider”.

Mūžībā aizejot karalienei Elizabetei II, pie paliekošas atdusas vietas tiks arī viņas vīrs, kurš nomira pērnā gada 9. aprīlī 99 gadu vecumā. Lai gan varētu šķist, ka viņš jau ir apbedīts, izrādās, visu šo laiku hercoga zārks glabājās īpašā velvē uz marmora plāksnes. Filips kļuva par 25. karaliskās ģimenes locekli, kurš tur atradies.

Elizabeti II Karaliskajā velvē gan neglabās – viņa atdusēsies karaļa Džordža VI kapelā Vindzorā, un turpat blakus gulēs arī princis Filips. Karalienes bēres notiks svētdien, 18. septembrī, bet prinča Filipa pārvietošana plānota ceturtdien.

Dzīves laikā abi bija kopā 73 laulības gadus, un arī atdusēsies viens otram blakus, vēsta “Insider”.

Jau vēstījām, ka karaliene Elizabete II devās mūžībā 8. septembrī 97. savas dzīves gadā. Visā Lielbritānijā izsludinātas sēras, kā arī sākta operācija “Londonas tilts”, kas ir detalizēts rīcības plāns karalienes nāves gadījumā.

Zaļā Josta - Reklāma