Turpinās senioru vecumā virs 70 gadiem uzaicināšana vakcinēties pret Covid-19

Turpinot senioru vecumā virs 70 gadiem vakcināciju, šodien un arī jaunnedēļ vēl aptuveni 8800 seniori šajā vecumā saņems uzaicinājumu sazināties ar īsziņā vai e-pastā norādīto ārstniecības iestādi, lai tuvākajā laikā veiktu vakcināciju pret Covid-19. Uzaicinājums tiks nosūtīts īsziņā un arī e-pastā. Uzaicinājumi tiek nosūtīti uz to kontaktinformāciju, ko seniori norādījuši, piesakoties manavakcina.lv vai pa tālruni 8989. Uzaicinājums nosūtīts tiem senioriem šajā vecuma grupā, kuru ģimenes ārsti neveic vakcinācijas pakalpojumus, un tiem, kuri izvēlējās vakcinēties citā pilsētā, kas nav viņa ģimenes ārsta prakses vieta. 

Kopumā 63 ārstniecības iestādes visā Latvijā nodrošinās šodien uzrunāto senioru pakāpenisku vakcināciju. 

Vakcinācija Latvijā norit pēc prioritāro grupu principa – šobrīd uzsākta trešās prioritārās grupas vakcinācija, kurā vakcīnu pret Covid-19 var saņemt seniori vecumā virs 70 gadiem, kas ir pieteikušies vakcīnai kādā no trīs veidiem: vietnē manavakcina.lv, pa tālruni 8989 vai pie sava ģimenes ārsta. 

Tie iedzīvotāji, kas ir vecumā virs 70 gadiem un vēl nav pieteikušies savai vakcīnai, tiek aicināti reģistrēties pie sava ģimenes ārsta, pa tālruni 8989 vai vietnē manavakcina.lv.

Kopumā manavakcina.lv vai pa tālruni 8989 vakcīnai pret Covid-19 pieteikušies vairāk nekā 135 000 iedzīvotāju.

Zaļā Josta - Reklāma