Ar Eiropas Komisiju uzsāktas sarunas par Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plānu

2021.gada 24.februārī notika sarunas ar Eiropas komisiju (EK) par iesniegto Atveseļošanas un noturības mehānisma (ANM) plānu. ANM plāns veselības jomā paredz stiprināt veselības sistēmas noturību un pieejamību kvalitatīviem veselības aprūpes pakalpojumiem. 

Sarunās EK norādīja, ka lielāks uzsvars būtu jāliek uz nozarē palotajām reformām, līdz ar to turpināsies diskusijas par nepieciešamajiem precizējumiem pilnveidojot veselības jomā paredzētos pasākumus. ANM plāna ietvaros paredzēts, īstenot pasākumus, kas stiprinās veselības nozares noturību un pieejamību ilgtermiņā, attīstot integrētiem veselības aprūpes pakalpojumiem nepieciešamo infrastruktūru, nodrošinot ārstniecības iestāžu spēju pielāgoties krīžu situācijām, kā arī attīstot uzlabotus pakalpojumu sniegšanas modeļus, t.sk. uzlabojot ārstniecības personu tālākizglītības sistēmu un izveidojot vienotus principus onkoloģijas jomā. Lai īstenotu šos pasākumus veselības nozarē ANM ietvaros tiks investēti  181,5 milj. eiro.

Plānotās reformas papildina no ES fondiem (piemēram, veselības veicināšanas pasākumi, primārās aprūpes attīstība, sadarbības teritoriju attīstība, ārstniecības personu piesaiste, tālākizglītība, kvalitātes vadības sistēma u.c.) un valsts budžeta īstenojamos pasākumus (piemēram, ārstniecības personu atalgojuma reformu, papildu finansējums valsts apmaksātajiem pakalpojumiem u.c.).

Zaļā Josta - Reklāma