Tūnbergas atbilde kļuvusi par sociālo tīklu hitu

Klimata aktīviste Grēta Tūnberga sociālajos tīklos reaģējusi uz bēdīgi slavenā influencera Endrjū Teita izteikumiem vietnē “Twitter”. 

36 gadus vecais Teits ir bijušais profesionāls kikbokseris, uzņēmējs un satura veidotājs, kurš savā dibinātajā “Hustlers University” vada tiešsaistes kursus par “moderniem ienākumu veidiem un bagātības radīšanu”. Tāpat Teits sevi dēvē par īsto Džeimsu Bondu. Viņam pieder vairāk nekā 30 superauto. 

Vietnē “Twitter” viņš vērsies pie deviņpadsmitgadīgās klimata aktīvistes Grētas Tūnbergas, uzskaitot savas automašīnas un to radītās CO2 emisijas. “Lūdzu, norādi savu e-pasta adresi, lai es varētu nosūtīt pilnu sarakstu ar savu automašīnu kolekciju un to attiecīgajām milzīgajām emisijām,” tā Teits.

Tūnberga reaģējusi uz šķietami nievājošo attieksmi pavisam asprātīgā veidā, rakstot:

“Lūdzu, apgaismo mani. Sūti uz [email protected] (latviski – mazā locekļa enerģija@iegūsti dzīvi.com)


Tūnbergas atbildi dienas laikā pamanījuši vairāk nekā 150 miljoni cilvēku, kas kļuvusi par sociālo tīklu hitu.

Pirmo reizi popularitāti ārpus sporta Teits guva, piedaloties 2016. gada Lielbritānijas raidījuma “Lielais brālis” (“Big Brother”) sezonā, kas noslēdzās visai dramatiski.

Teits tolaik ieguva sliktu slavu un tika padzīts no raidījuma filmēšanas, jo internetā izplatījās video, kurā redzams, kā viņš ar siksnu sit sievieti. Toreiz Teits apgalvoja, ka tā bijusi daļa no lomu spēles, kurai video redzamā sieviete bija piekritusi. Viņš arī sacīja, ka izmantojis filca, nevis ādas siksnu.

Kādā intervijā Teitam jautāja, ko viņš domā par draudzeņu ceļojumiem bez dzīvesbiedra dalības tajos. Vīrietis pamatīgi aizsvilies, izsakot nicinošus, seksistiskus komentārus.

Šā gada 26. jūnijā par sava superauto “Bugatti Chiron Pur Sport” novietošanu laukumā pie Brīvības pieminekļa Teits saņēma 55 eiro sodu.
Zaļā Josta - Reklāma