Satiksme trešdienas rītā: uz brauktuvēm un veloceļiem liels sniega daudzums; Ielu tīrīšanas darbi turpinās

Pēc intensīvas snigšanas visas nakts garumā trešdienas rītā uz ielām, tiltiem un veloceļiem, īpaši Daugavas labajā krastā ir izveidojies liels sniega apjoms, kā arī var veidoties slīdēšana. Vienlaikus pirms došanās uz darbu iedzīvotājiem jārēķinās, ka izbraukšana, īpaši uz mazākas nozīmes jeb rajona ceļiem var būt apgrūtināta visā Rīgas teritorijā. Rīgas ielās jau no plkst.03.00 ar pilnu jaudu strādā visa pieejamā ziemas uzturēšanas tehnika – kopskaitā 50 vienības.

Prioritāri tiek tīrītas maģistrālās ielas, tilti, pārvadi, veloinfrastruktūra un ielas, kur kursē sabiedriskais transports, kam seko mazākas nozīmes jeb rajona ielas. Tādēļ brīdinām, ka trešdienas rītā īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi var veidoties tieši uz mazākas nozīmes ielām.

Ņemot vērā sniega apjomu, sniega tīrīšanu un pretslīdes materiālu kaisīšanu arī šodien pēc nepieciešamības paredzēts veikt vismaz trīs reizes. Tomēr jāņem vērā, ka intensīva snigšana turpināsies vismaz līdz pusdienlaikam un minimāli nokrišņi var turpināties visas dienas garumā, tādēļ ievērojams sniega daudzums uz ielām un veloinfrastruktūras var atkārtoti parādīties ļoti īsā laikā, tostarp arī īsi pēc brauktuves un veloinfrastruktūras tīrīšanas. 

Aicinām transportlīdzekļu vadītājus sniegputeņa laikā ievērot īpašu piesardzību, savlaicīgi plānot maršrutu, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu. Savukārt sabiedriskā transporta pasažieriem jārēķinās, ka var veidoties autobusu, trolejbusu un tramvaju kustības novirzīšanās no grafika.

Sekojot meteorologu prognozēm, ziemas uzturēšanas tehnika turpinās strādāt ar pilnu jaudu līdz snigšana pierims.

Par bīstamām situācijām uz Rīgas ielām un tiltiem ieteicams informēt Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centru, zvanot uz diennakts bezmaksas tālruni 80003600.

Zaļā Josta - Reklāma