Visaptverošajā vakcinācijā veselības un aizsardzības nozares ir gatavas sadarbībai

Īstenojot nacionāla mēroga visaptverošās vakcinācijas projektu, Veselības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki (NBS) ir gatavi sadarbībai, šodien vienojās veselības ministrs Daniels Pavļuts un aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

“Nacionālā mēroga vakcinācijā izmantosim visu Latvijā pieejamo pieredzi. Ievērojamas loģistikas plānošanas zināšanas ir aizsardzības jomas profesionāļiem, kas gatavi dalīties savā ekspertīzē,” saka veselības ministrs Daniels Pavļuts.

“Nacionālo bruņoto spēku rīcībā ir visa nepieciešamā ekspertīze, lai varētu sniegt palīdzību Veselības ministrijai, kas nepieciešama Covid-19 krīzes pārvēršanai. Esmu pārliecināts, ka aizsardzības nozares pieredze un zināšanas būs ļoti noderīgas, lai efektīvi palīdzētu ar vakcinācijas procesa koordināciju mūsu valstī,” norādīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks. 

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks uzsvēra, ka aizsardzības nozare ir gatava sniegt konsultācijas un dalīties pieredzē vakcīnu piegādes loģistikas plānošanā un vajadzības gadījumā pilnībā īstenot kādu no piegāžu ķēdes posmiem.

Rīt, 15. janvārī, Veselības ministrija organizē attālinātu sanāksmi loģistikas nozares speciālistiem. Tajā piedalīsies arī pārstāvji no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Jau ziņots, ka šodien, 14. janvārī, valdība apstiprināja veselības ministra Daniela Pavļuta ieceri veidot vakcinācijas projekta uzraudzības padomi un projekta vadības biroju. Tas ļaus efektīvāk īstenot visaptverošu vakcināciju Latvijā.

Zaļā Josta - Reklāma