S.Vancāne: Latvenergo rīcība ir sociāli bezatbildīga

Saistībā ar negaidīto AS “Latvenergo” paziņojumu par būtisku pirktās siltumenerģijas izmaksu pieaugumu par 26%, AS “Rīgas siltums” nācās pārskatīt siltumenerģijas tarifu un iesniegt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) izskatīšanai par 11% paaugstinātu siltumenerģijas tarifa projektu. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi  šo siltumenerģijas tarifa projektu, ar ko jau decembrī Rīgas iedzīvotājus sagaida lielāki rēķini par siltumu. 

Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāja  vietniece Selīna Vancāne: “Aicinu SPRK  rūpīgi pārskatīt AS “Latvenergo” siltumenerģijas ražošanas izmaksu ekonomisko pamatojumu, kas šajā gadījumā ir siltuma tarifu paaugstinājuma iemesls. Šāda rīcība ir sociāli bezatbildīga, jo laikā, kad iedzīvotāju vidū valda ekonomiskā nedrošība, valsts kapitālsabiedrībām būtu jāuzņemas daļa risku, nevis uzliekot tos no iedzīvotāju pleciem.”

AS “Rīgas siltums” ir izteicis cerību, ka šis “Latvenergo” kurināmā izmaksu kāpums ir īslaicīgs, tādēļ uzņēmums veic maksimālus taupības pasākumus, akumulējot daļu izmaksu. Ja AS “Latvenergo” nākamajos mēnešos nesamazinās pirktās enerģijas izmaksas,  vēlāk siltumenerģijas tarifu var nākties pārskatīt atkārtoti. 

AS “Rīgas siltums”  kā sociāli atbildīgs uzņēmums veica virkni pasākumu, lai šajā sarežģītajā laikā apkures sezonu uzsāktu ar zemāko siltumenerģijas tarifu pēdējo četru gadu laikā –  39,77 eiro bez PVN par vienu megavatstundu. Šobrīd tas ir viens no mazākajiem siltumenerģijas tarifiem Latvijā. Zemais siltumenerģijas tarifs ļāva klientiem Covid-19 laikā stabilāk norēķināties par sniegtajiem siltumapgādes pakalpojumiem.

Zaļā Josta - Reklāma