RNP un RS vienojas par savlaicīgu apkures sezonas uzsākšanu

Otrdien, 27. septembrī Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) un AS “Rīgas siltums” (RS) vienojās par apkures sezonas savlaicīgu uzsākšanu. 

Apkure tiks pieslēgta, balstoties uz ilgtermiņa laikapstākļu prognozēm, lai iedzīvotājiem nebūtu jāsalst, kā arī, lai netiktu izmantotas māju elektriskās instalācijas sistēmām neatbilstošas jaudas elektroapsildes iekārtas. Kā informē RNP, apkures pieslēgšana uzņēmumam apsaimniekotajās mājās aizņem nedēļu, tāpēc svarīgi apkuri namiem pieslēgt pirms iestājas ilgstošs aukstums.

RNP uzsver, ka būtiska apkures sezonas uzsākšanas fāze ir visu māju apkures sistēmu stabilizācija, lai nodrošinātu, ka visi dzīvokļu īpašnieki saņem nepieciešamo apkures temperatūru. Šos darbus veic pēc apkures pieslēgšanas, un tas var ilgt līdz pat divām nedēļām. Arī tādēļ būtiski apkuri pieslēgt pirms ilgstoša aukstuma iestāšanās.

Vairumā RNP namu siltummezgli apkures sezonas uzsākšanai tehniski bija gatavi jau 1. septembrī. Remontdarbi turpinās atsevišķos siltummezglos, taču visi darbi tiks pabeigti līdz apkures sezonas sākumam.

Šogad apkures sezonas beigās RNP klientu parāds par saņemto siltumenerģiju bija 3,6 miljoni eiro, liecina uzņēmuma sniegtā informācija, bet neatlaidīga darba rezultātā šobrīd RNP pārvaldīto māju kavētais parāds par apkures pakalpojumiem ir samazinājies līdz 0,8 miljoniem eiro.

RS saražo vien 30% Rīgai nepieciešamā siltuma, bet lielāko daļu – 70% iepērk. Tādēļ ir svarīgi savlaicīgi norēķināties ar enerģijas piegādātājiem, lai nodrošinātu nepārtrauktu un drošu siltumapgādi visā Rīgā.

Tajā pašā laikā no 1.septembra ne RNP, ne RS nepiemēros soda procentus kavētiem maksājumiem par komunālajiem pakalpojumiem, tādējādi atbalstot Rīgas iedzīvotājus, kuriem energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma un krīzes situācijā varētu rasties grūtības apmaksāt komunālos rēķinus.

Informāciju sagatavoja: Edīte Matuseviča, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējas komunikācijas nodaļas projektu koordinatore

Zaļā Josta - Reklāma