Rīgā turpinās pieteikšanās vairāk nekā 500 interešu izglītības programmās

Līdz 29. septembrim Rīgas pašvaldības izglītības iestādes aicina bērnus un jauniešus vecumā no diviem līdz 25 gadiem iesaistīties un pilnveidot prasmes vairāk nekā 500 interešu izglītības programmās dažādās jomās, iepazīstot “Nāc un piedalies!” piedāvājumu Atvērto durvju dienu pasākumos.

Bērniem un jauniešiem piedāvā interešu izglītības programmas dažādās jomās:

kultūrizglītībā (mūzika, deja, vizuālā un vizuāli plastiskā māksla, teātris, folklora, radošās industrijas);

vides interešu izglītībā (dabaszinības, arheoloģija, ģeoloģija, astronomija, puķkopība, ķīmija, vides pētnieki/eksperimenti u.c.);

tehniskajā jaunradē (datorzinības, programmēšana, LEGO konstruēšana un tehniskā modelēšana, robotika, elektronika, 3D konstruēšana, avio un raķešu kosmiskais modelisms, automodelisms, kuģu un jahtu modelisms u.c.);

sporta interešu izglītībā (galda spēles, individuālie sporta veidi, sporta spēles, tehniskie sporta veidi);

citu izglītojošo programmu jomās (valodas, Estētikas skolas pirmsskolas vecuma bērniem, novadpētniecība u.c.).

Septembrī vēl plānotie Atvērto durvju dienu pasākumi interešu izglītībā:

Trešdien, 21. septembrī, no plkst. 14.30 līdz 17.00 pasākumi notiks Bērnu un jauniešu centrā “Daugmale” Jēkabpils ielā 19A, Strūgu ielā 2, Aglonas ielā 39,Vizlas ielā 1, Maskavas ielā 279/7/ Maskavas ielā 283B.

Pēc nedēļas, 29. septembrī, no plkst. 15.00 līdz 18.00 pasākumi notiks Rīgas Jauno tehniķu centrā Bauskas ielā 88 un Ernestīnes ielā 8A.

Daudzveidīgajos pulciņos ir iespēja iesaistīties gan 101 Rīgas vispārējās izglītības iestādē, gan astoņās Rīgas interešu izglītības iestādēs un astoņās sporta skolās, kā arī deviņās mākslas un mūzikas skolās. Kopā līdz septembra vidum pieteikušies jau vairāk nekā 17 000 bērnu un jauniešu.

Rīgas pašvaldība mudina izmantot iespēju un pieteikties kādai no vairāk nekā 500 interešu izglītības programmām, kamēr vēl ir brīvas vietas!

Pasākuma “Nāc un piedalies” kalendārs pieejams tīmekļvietnē www.intereses.lv un Rīgas pašvaldības Facebook kontā “Rīgā mācās”. Tāpat ar plašo interešu izglītības iestāžu piedāvāto programmu klāstu var iepazīties arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta katalogā.

Informāciju sagatavoja: Mārtiņš Vilemsons, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinators

Zaļā Josta - Reklāma