Rīga startē jaunā “Ghetto Games” sezona

1.jūnijā Gziziņkalns sporta kompleksā jauniešu ielu sporta un kultūras kustība “Ghetto Games” atklās savu 14. sezonu. Šoreiz tiek paredzēti 36 pasākumi dažādās Latvijas pilsētās. Katras nākamas divas dienas visas vasaras garumā notiks mazas sacensības, ka arī norisināsies lielie starptautiskie ielu sporta un kultūras festivāli, informē portāls balticevents.info.

Šosezon tādi pasākumi, ka “Ghetto Fight”, repa batli un “Ghetto Dance” notiks vairākās Latvijas pilsētās. Labākie šo virzienu pārstāvji no Valmieras, Ventspils, Āluksnes, Daugavpils, Rīgas, Jelgavas un Rēzeknes festivālu ietvaros cīnīsies par savas pilsētas spēcigāka sportista titulu.

Sākot ar 1. jūniju, tradicionāli Griziņkalns sporta kompleksā katru otrdienu notiks “Ghetto Floorball” posmi, savukārt katru trešdienu norisināsies “Ghetto Football” ielu futbola sacensības un protams jau 14 gadu pēc kārtas katru vasaras ceturtdienu visas dienas garumā Griziņkalnā notiek “Ghetto Basket” turnīri.

Šogad arī visiem būs iespēja piedalīties vairāku ielu sporta veidu meistarklasēs un semināros. Viss notiks absolūti bezmaksas gan klātienē, gan attālināti.

8. jūnijā būs visskaļākais pasākums “Ghetto Football Euro League 2022” Eiropas līgas 3 pret 3 fināls, uz kuru līdos labākie ielu futbola pārstāvji no dažādām pasaules valstīm.

Projekts ir pilnīgi izveidots ar “Ghetto Games” Rīgas jauniešu ielu sporta un kultūras kustību “Ghetto Football” līdera Antona Semeņaka priekšgalā. Antons kopā ar 10 citiem Eiropas domubiedriem plāno uzstādīt labākas attiecības starp dažādiem ielu futbola kustībām, komandām, spēlētājiem un izveidot starptautisko līgu.

Turnīri jau notiek tādās pilsētās, ka Romā, Džakovo (Horvātija), Budapeštā, Prāgā, Briselē, Amsterdamā, Kopenhāgenā, Berlīnē, Varšavā un Viļņā. Eirolīgas fināls notiks 8. jūnijā, kur satiksies turnīru uzvarētāji, spēcīgākie ielu futbolisti Eiropā viriešu un sieviešu grupās. Kopējais balvu fonds ir 10000 eiro. Turnīru ietvaros arī piedalīsies Eiropas vadošie futbola influenceri ar kopējo auditoriju vairāk nekā 15 miljonu sekotāju sociālos tīklos.

No 22. līdz 24. jūlijam Ventspilī norisināsies desmitais jubilejas ielu sporta un kultūras festivāls «Ghetto Games Festivāls». Ventspilī notiks ielu sporta veidu turnīri, ekstremālo sporta veidu sacensības, ielu ēdienu liels notikums “Ghetto Food festivāls”, ka arī dažādas šovu programmas visai ģimenei. Trīs dienu festivāla programma ir pieejama oficiālā festivāla mājaslapā www.ggfest.com.

„Ghetto Games” šobrīd ir lielākā jauniešu ielu sporta un kultūras kustība Latvijā un Austrumeiropā, kas katru gadu pulcē vairāk nekā 10 000 dalībnieku un 300 000 sekotāju medijos un sociālajos tīklos. Plašāka informācija par jaunas sezonas pasākumiem ir pieejama oficiālā “Ghetto Games” mājaslapā www.ghetto.lv .

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2021.-2023. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Zaļā Josta - Reklāma