Rīgā sākusies ekskursijas “Sajūti savu pilsētu”

Foto: Jevgenijs Luhnevs

Pirmo reizi Latvijā sākusies jaunas ekskursijas “Sajūti savu pilsētu”. Tās ir īpašas ekskursijas speciālās maskās pa pilsētas centra ielām. Viss notiek “muzeja tumsā” neredzīga gida pavadībā.  

Tā ir ekskursija pa pazīstamu pilsētu, pa pazīstamām ielām, bet šoreiz tas viss būs bez redzes palīdzības. Katram būs iespēja sajust savu galvaspilsētu ar dzirdi, pieskari, smaržu un garšu.Veselas stundas garumā gids paradīs absolūti citu Rīgu. Visas ekskursijas ir individuālas. Ir nepieciešams uzvilkt speciālo masku, caur kuru neko nevar redzēt un pēc tam ar balta spieķa palīdzību gida pavadībā ir jāsāk ceļojums. Visu procesu vēro speciāls personāls, kurš ir atbildīgs par ekskursijas drošību.

“Muzejs tumsā” – tas ir vienīgais projekts Ziemeļeiropāi. Projekta mērķis ir paaugstināt toleranci sabiedrībā pret cilvēkiem ar redzes traucējumiem, kā arī nojaukt barjeras saziņā ar cilvēkiem ar invaliditāti. Uz “Sajūti savu pilsētu” ekskursijām ir iespēja pieteikties, zvanot pa tālruni 27722210 vai caur oficiālo muzeja mājaslapu www.muzejstumsa.lv

Foto: Jevgenijs Luhnevs

Zaļā Josta - Reklāma