Pieejams skolēnu Covid-19 testēšanas pārskats interešu izglītības iestāžu informēšanai

Tīmekļvietnē www.covid19sertifikats.lv turpmāk būs pieejams Covid-19 testēšanas pārskats. Ņemot vērā, ka skolēnu skrīninga testēšanas rezultātā nav izveidojams digitālais sertifikāts, šo testēšanas pārskatu skolēnu vecāki nepieciešamības gadījumā var izmantot interešu izglītības iestāžu (pulciņi, sporta nodarbības, koris u.c.) informēšanai par bērna testa rezultātu, informē Nacionālais veselības dienests (NVD). 

Jāņem vērā, ka šim pārskatam ir informatīvs raksturs un tas nav pielīdzināms digitālajam Covid-19 sertifikātam. Pārskats nesatur QR kodu un to nevar izmantot pasākumu, ēdināšanas iestāžu u.c. apmeklēšanai.  

Lai apskatītu Covid-19 testēšanas pārskatu, tīmekļvietnē jāpieslēdzas ar savu internetbanku vai citu rīku un jāizvēlas aizbildībā esošas personas profils. Savukārt jaunieši no 14 līdz 17 gadiem, kuriem ir pieejama pilnā internetbankas vai Smart ID versija, pārskatu var iegūt, pieslēdzoties ar savu identitāti. 

Covid-19 testēšanas pārskats tīmekļvietnē ir pieejams gan negatīva, gan pozitīva testa rezultāta gadījumā. Tas ir redzams sadaļā “Testēšanas rezultāti” un lejupielādējams PDF formātā. 

NVD skaidro, ka šāds pārskats tīmekļvietnēwww.covid19sertifikats.lv būs pieejams ne tikai skolēnu skrīninga testēšanas rezultātā, bet arī citos gadījumos, kad bērnam vai pieaugušajam tiek veikta Covid-19 laboratoriskā testēšana. 

Pārskats ir pieejams, tiklīdz laboratorija ievada testēšanas rezultātu E-veselības sistēmā. Datu ievadi laboratorijas veic: 

  • NAAT (PCR) testa gadījumā – 2 h laikā pēc testēšanas; 
  • Ātrā antigēna testa (RAT) gadījumā – uzreiz pēc testēšanas. 

Vairāk informācijas par skolēnu skrīninga testēšanu var noskaidrot NVD tīmekļvietneswww.vmnvd.gov.lv sadaļā “Covid-19 skrīnings izglītības iestādēs”. 

Zaļā Josta - Reklāma