Rīgā notiks akcija “Gaisma Ukrainai”

aužot atbalstu Ukrainai, Rīgā 22. decembrī notiks akcija “Gaisma Ukrainai” (“Lights for Ukraine”), kuras laikā uz īsu brīdi tiks izslēgts svētku apgaismojums Rātslaukumā.

Pagājušajā nedēļā Krievija īstenoja vienu no spēcīgākajiem triecieniem, mērķējot uz Ukrainas energoapgādes struktūrām un atstājot vairāk nekā 10 miljonu cilvēku bez elektrības. Krievija savos uzbrukumos ir iznīcinājusi gandrīz 50% Ukrainas enerģētikas infrastruktūras, atstājot bez elektrības, siltuma, apkures, ūdens un interneta pieslēguma gan dzīvojamās mājas, gan slimnīcas, skolas un citas publiskas ēkas.

Šajā akcijā piedalās pilsētas arī citur pasaulē. Akcijas laikā pasaulē atpazīstamām ēkām tiks izslēgts fasāžu apgaismojums, kā arī koncertzālēs un pasākumu laikā arēnās tiks īslaicīgi pēkšņi izslēgta elektrība.

Rīgā akcijas ietvaros ceturtdien, 22. decembrī no plkst. 16.30 Rīgas domes ēkai un Rātslaukuma eglei uz 10 minūtēm izslēgs apgaismojumu. Akcija norisināsies, piedaloties Rīgas domes priekšsēdētājam Mārtiņam Staķim, Rīgas domes pārstāvjiem un Ukrainas vēstniecībai Latvijā.

Informāciju sagatavoja: Edīte Matuseviča, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore

Zaļā Josta - Reklāma