Rīdzinieki aicināti saņemt klātienē konsultācijas par dzīvojamo māju atjaunošanu un siltināšanu

Svētdien, 11. septembrī, no plkst. 15.00 līdz 18.00 Hospitāļu ielā, “Hospitāļu ielas kaimiņu svētkos”, kurus rīko Brasas apkaimes iedzīvotāji, Rīgas enerģētikas aģentūras speciālisti piedāvās konsultācijas par daudzdzīvokļu māju atjaunošanas iespējām. Lēmums par māju atjaunošanas projektiem šobrīd ir īpaši svarīgs, ņemot vērā pieaugušās energoresursu cenas visā pasaulē. Energoefektīvai mājai rēķins par patērēto siltumenerģiju samazinās līdz 60%.  

Pasākuma laikā Rīgas enerģētikas aģentūra skaidros termokameras darbības principus, nosakot ēkas siltuma zudumus, interesenti varēs saņemt informāciju par bezmaksas termogrāfijas iespējām. Pasākumā piedalīsies arī AS “Rīgas siltums” un SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” speciālisti. “Rīgas siltums” piedāvās apmeklētājiem virtuāli modulēt ēkas siltināšanas procesu, parādot, kā,padarot ēku energoefektīvāku, samazinās siltumenerģijas patēriņš, bet “Rīgas namu pārvaldnieks” skaidros, kā daudzdzīvokļu ēkas iedzīvotāji var sākt mājokļa atjaunošanas procesu.

Šāda veida pasākums 28. augustā notika arī Vecmīlgrāvja apkaimē. Šoruden Rīgas enerģētikas aģentūra realizē plašu informatīvo pasākumu ciklu ar mērķi informēt un motivēt dzīvokļu īpašniekus atjaunot daudzdzīvokļu mājas. Informācija par gaidāmajiem pasākumiem savlaicīgi ir pieejama gan www.riga.lv, gan www.rea.lv mājaslapās.

Rīgas enerģētikas aģentūra ir atbalsta punkts katram iedzīvotājam, kurš vēlas renovēt savu mājokli, pieteikties līdzfinansējumam, izmantot atjaunīgos energoresursus vai mainīt siltumapgādes iekārtas un arī dibināt biedrību. Bezmaksas konsultācijām iespējams pieteikties:https://rea.riga.lv/lv/lapas/konsultacijas vai zvanot uz tālruni 6701243.

Zaļā Josta - Reklāma