Pirmajā nedēļā par Rīgas apkaimju attīstības iecerēm nobalsots jau vairāk nekā 16 000 reižu

Līdz 31. oktobrim rīdzinieki aicināti balsot par kādu no 30 Rīgas iedzīvotāju un apkaimju biedrību līdzdalības budžeta konkursam iesniegtajām apkaimju attīstības iecerēm. Pirmajā balsošanas nedēļā par tām nobalsots jau vairāk nekā 16 000 reižu.

Pirmās balsošanas nedēļas laikā visbiežāk iedzīvotāji balsojuši par Zundas un Nameja krastmalas labiekārtošanu, apgaismota rotaļu laukuma izveidi Mīlgrāvī, bērnu rotaļu laukuma iekārtošanu Bieriņos, suņu pastaigu laukuma izveidi Iļģuciemā, pastaigu takas “Sajūti Juglu” iekārtošanu Juglas ezera krastā, bērnu rotaļu laukuma izveidošanu Ziepniekkalna kāpās, Hospitāļu un Miera ielas stūrī esošā skvēra apgaismošanu un labiekārtošanu, skeitparka izveidi Vecmīlgrāvi, kā arī bērnu rotaļu un iedzīvotāju atpūtas laukuma iekārtošanu Purvciemā, bērniem paredzēta vingrošanas un sportiskā centra izveidi Ķengaragā un Vecāķu pludmales laukuma labiekārtošanu. 

Balsošana par visām 30 līdzdalības budžeta konkursa iesniegtajām apkaimju attīstības iecerēm notiek vietnē balso.riga.lv un klātienē Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra Klientu punktos. Katrs iedzīvotājs var nobalsot tikai vienu reizi, tātad atbalstīt tikai vienu projektu. Balsot var ikviens, kurš sasniedzis 16 gadu vecumu.

Pašvaldība īstenos tās ieceres, kuras balsojumā gūs vislielāko rīdzinieku atbalstu. Atbalstītos projektus īstenos Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvalde.

Līdzdalības budžets ir iespēja iedzīvotājiem tieši lemt par to, kā tiek izmantota daļa no pilsētas budžeta, gan pašiem iesniedzot apkaimju attīstības ieceres, gan balsojot par tām, kuras pašvaldībai īstenot. Šogad līdzdalības budžeta finansējums ir 700 000 eiro, un katras ieceres īstenošanai maksimāli pieejami 70 000 eiro. Tas nozīmē, ka tiks īstenotas vismaz 10 no 30 balsojumam nodotajām iecerēm. 

Iepriekšējā līdzdalības budžeta konkursā 2021. gadā kopā pieejamais finansējums bija 500 000 eiro, un rīdzinieki atbalstīja 12 projektus. Kopā nobalsoja 19 011 cilvēki.

Rīgas pašvaldība līdzdalības budžeta konkursu un iedzīvotāju balsojumu organizē kopš 2019. gada, šogad – jau ceturto reizi. Kopš 2019. gada rīdzinieki konkursā iesnieguši kopā 127 projektu pieteikumus. Īstenošanai pirmajos trīs konkursa gados nodoti 24 projekti. No tiem 7 projekti ir īstenoti pilnībā, bet 17 projekti pašlaik ir dažādās īstenošanas fāzēs.

Informāciju sagatavoja: Rita Plūme, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Stratēģiskās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore

Zaļā Josta - Reklāma