Jelgavā notiks konference ģimenes ārstiem un ārstu palīgiem “Vakcinācija pret Covid-19: aktualitātes un izaicinājumi”

Šī gada 25. augustā Jelgavā norisināsies konference ģimenes ārstiem un prakšu ārstu palīgiem “Vakcinācija pret Covid-19: aktualitātes un izaicinājumi”. Tā ir otrā konference, kas tiek rīkota Veselības ministrijas, Slimību profilakses un kontroles centra un Nacionālā veselības dienesta konferenču cikla ietvaros. 

Pasākuma galvenais mērķis ir informēt ģimenes ārstus un prakšu ārstu palīgus par aktualitātēm saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību un vakcināciju, kā arī sniegt iespēju dalīties līdzšinējā pieredzē saistībā ar darbu Covid-19 pandēmijas apstākļos un uzklausīt nozares speciālistu tematiskās lekcijas. Konferences laikā tiks apspriestas tādas tēmas kā imunitātes ilgums pēc vakcinācijas vai pārslimošanas, kontrindikācijas vakcinācijai, saslimstības prognozes rudenī atkarībā no vakcinācijas tempiem, vakcinācijas darba organizēšana ģimenes ārsta praksē, statistika par vakcināciju u.c. 

Konferencē piedalīsies:

  • veselības ministrs Daniels Pavļuts; 
  • Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs; 
  • Zāļu valsts aģentūras Zāļu reģistrācijas departamenta Efektivitātes un drošuma izvērtēšanas nodaļas Departamenta vadītājas vietniece – nodaļas vadītāja Ineta Popēna; 
  • citi medicīnas jomas speciālisti. 

Konferences norisināsies arī citās Latvijas lielākajās pilsētās – Liepājā (2. septembris, koncertzāle Lielais dzintars), Rīgā (8. septembris, konferenču centrs ATTA) un Valmierā (15. septembris, Valmieras koncertzāle).  

Pieteikšanās un konferenču apmeklēšana ir bezmaksas. Plašāka informācija par konferencēm skatāma tīmekļvietnes www.vmnvd.gov.lv sadaļā “Jaunumi”.  

Konferences iespējams apmeklēt, pie ieejas uzrādot derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu (vakcinācijas, pārslimošanas vai laboratoriskā testa sertifikātu) vai laboratorijas testa rezultāta izrakstu. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments. 

Mediji ir laipni aicināti apmeklēt konferences (bez iepriekšējas pieteikšanās, bet ar derīgu Covid-19 sertifikātu). Jelgavas konference norisināsies Jelgavas pils LLU Aulā. 

Autors: Evija Štālberga, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Zaļā Josta - Reklāma