Diskusijā spriedīs par Rīgas pašvaldības uzņēmumu pārvaldību

Trešdien, 25. augustā, plkst.13 notiks Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkots forums par pašvaldībai piederošu kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldību galvaspilsētā.

Tajā piedalīsies vairāku pašvaldības uzņēmumu valdes un padomes locekļi, Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrību pārvaldības konsultatīvās padomes locekļi, kā arī Rīgas domes Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldes un Pārresoru koordinācijas centra pārstāvji.

Foruma norisei varēs sekot tiešraidē https://www.riga.lv/lv/tiesraides-un-ieraksti un Rīgas pašvaldības Facebook kontā. Tiešraides laikā būs iespēja līdzdarboties, uzdodot jautājumus, kā arī daloties ar korporatīvās pārvaldības īstenošanas pieredzi.

Forumā plānots kopīgi pārrunāt problēmjautājumus, kas saistīti ar pērn pieņemtās Rīgas pašvaldībai piederošo kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības kārtības piemērošanu, kā arī minētajā kārtībā nostiprināto korporatīvās pārvaldības principu un regulējuma “iedzīvināšanu” kapitālsabiedrībās un pašvaldībā kopumā.

Diskusijas mērķis ir ne tikai savstarpēja viedokļu apmaiņa, iepazīstināšana ar prakses piemēriem un nākamā gada plāniem, bet arī pausto ierosinājumu apkopošana, kā rezultātā līdz 2021. gada beigām tiktu izstrādāti grozījumi Rīgas domes iekšējos noteikumos “Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošo kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības kārtība”.

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinators Mārtiņš Vilemsons

Zaļā Josta - Reklāma