Čārlzs III pirmo reizi uzrunā tautu kā monarhs 

Piektdienas, 9. septembra, vakarā karalis Čārlzs III uzrunā tautu kā monarhs pēc tam, kad 8. septembrī mūžībā devās Elizabete II, vēsta raidsabiedrība BBC.

Karalis uzrunā sacīja: “Šodien es runāju ar jums ar dziļām skumjām. Visas savas dzīves laikā Viņas Majestāte karaliene – mana mīļotā māte- bija iedvesma un piemērs man un visai manai ģimenei, un mēs esam viņai parādā vissirsnīgāko pateicību, ko jebkura ģimene var būt parādā savai mātei par viņas mīlestību, vadību, sapratni un piemēra radīšanu.

Karaliene Elizabete II nodzīvoja labu dzīvi.”

Viņš turpina: “Mana dzīve, protams, mainīsies, kad pieņemšu savus jaunos pienākumus. Man vairs nebūs iespējams tik daudz sava laika un enerģijas veltīt labdarības organizācijām un jautājumiem, par kuriem es tik ļoti rūpējos. Bet es zinu, ka šis svarīgais darbs turpināsies citu uzticamās rokās.”

Čārlzs III runā norādīja, ka cer uz savas mīļotās sievas Kamillas palīdzību. Tāpat savā runā viņš sacīja, ka izsaka mīlestību pret princi Hariju un Meganu.

“Apollo.lv” jau ziņoja, ka karalis Čārlzs III oficiāli tiks pasludināts par Apvienotās Karalistes jauno monarhu sestdien Mantojuma padomes sēdē Sentdžeimsas pilī, piektdien paziņojusi Bekingemas pils.

Pēc karalienes Elizabetes II nāves ceturtdien troni mantoja viņas vecākais dēls Čārlzs, kurš automātiski kļuvis par Lielbritānijas jauno karali.

Kronēšanas ceremonija diez vai notiks tik drīz, bet sestdien uz sēdi sanāks Mantojuma padome.

Padomes sēde sāksies plkst.12 pēc Latvijas laika un tai būs divas daļas. Sēdē tiks pasludināts jaunais valdnieks, un karalis parakstīs zvērestu, solot aizstāvēt Skotijas baznīcas drošību.

Pēc sēdes plkst.13 plānota galvenā proklamācija no Sentdžeimsas pils balkona, no kura redzams pils klostera laukums.

Zaļā Josta - Reklāma