Atjaunos Kronvalda parka strūklaku

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments šoruden sāks Kronvalda parka strūklakas atjaunošanu, lai tā nākamajā vasaras sezonā turpinātu iepriecināt un atveldzēt rīdziniekus un pilsētas viesus.

Kronvalda parkā pie Kongresa nama atrodas Rīgas lielākā strūklaka, no kuras izgaismotās ūdens strūklas spēj pacelties līdz pat piecu metru augstumam. Diemžēl šovasar  strūklaku iedarbināt nevarēja, jo gadu gaitā radušos tehnisko problēmu un bojājumu dēļ bija nepieciešams veikt remontdarbus. 

Mājokļu un vides departaments četras reizes organizēja iepirkumus nepieciešamo darbu veikšanai, bet trīs no tiem beidzās bez rezultāta, jo netika iesniegts neviens piedāvājums.  Pēc ceturtās reizes situācija ir  mainījusies un par iepirkuma uzvarētāju atzīts SIA “Būvtehnikas Pakalpojumi”. Pēc līguma noslēgšanas operatīvi  sāksies strūklakas atjaunošanas darbi.

SIA “Būvtehnikas Pakalpojumi” paredzētos darbus veiks par 75 803 eiro  eiro bez PVN divu mēnešu laikā. Veiktajiem būvdarbiem būs piecu gadu garantija.

Uzņēmumam būs jāveic strūklakas būvlaukuma organizācija, granīta plākšņu demontēšana un attīrīšana, horizontālās un vertikālās hidroizolācijas atjaunošana, pamatnes gruntēšana un remonts, nepieciešamo jauno granīta plākšņu izgatavošana, strūklakā esošo ūdensizturīgo gaismekļu revīzija un remonts, būvgružu utilizācija, kā arī pēc darbu izpildes jāsakopj  apkārtnes teritorija.  Minētos darbus uzraudzīs sertificēts būvuzraugs.

Rīgas pašvaldības pārraudzībā ir 13 strūklakas – desmit stacionārās un trīs peldošās.

Zaļā Josta - Reklāma