Aicina rīdziniekus satikt potenciālos mājokļu īrniekus no Ukrainas 

Rīdzinieki, kuri gatavi uzņemt sev piederošos mājokļos ukraiņus, aicināti pieteikt savas dzīvojamās platības un piedalīties tīklošanās pasākumā Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem Kaļķu ielā 1, kas varētu notikt jūlija beigās.

Pasākumu organizē Rīgas pilsētas pašvaldība kopā ar biedrību “Tavi draugi”, kas kopš kara sākuma ir nodrošinājusi dažāda veida atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem Rīgā.

Pasākuma mērķis ir palīdzēt atrast mājvietu Rīgā tiem Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri karā ir zaudējuši savas mājas. Līdzīgi pasākumi ir atbalsta centrā notikušās darba biržas. Rīdzinieku un Ukrainas civiliedzīvotāju tikšanās ir iecerēta kā papildu atbalsts. Tāpat kā darba biržas apmeklējums negarantē, ka tiks atrast darbs, arī šajā pasākumā netiek garantēts, ka tiks atrasts mājoklis, bet vienlaicīgi tas dod lielāku iespēju, ka tiks sasniegts pozitīvs rezultāts.

Lai rīdziniekiem, kuri ir gatavi uzņemt ukraiņus savos mājokļos, nebūtu pēc pašvaldības speciālistu zvana savās mājās jāielaiž svešinieki, pasākumā mājokļu saimnieki un Ukrainas kara bēgļi varēs iepazīties un pārrunāt izmitināšanas iespējas. Aicināti pieteikties gan cilvēki, kuri gatavi uzņemt Ukrainas civiliedzīvotājus sev piederošos mājokļos bez maksas, gan cilvēki, kas gatavi savus mājokļus izīrēt.

Tīklošanās pasākums notiks Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem Kaļķu ielā 1, ja pieteiksies pietiekami liels skaits dzīvokļu īpašnieku, kas ir gatavi uzņemt bēgļus no Ukrainas. Pasākuma laikā plānots gan sniegt informāciju par iespējām saņemt valsts atlīdzību par Ukrainas civiliedzīvotāju izmitināšanu, gan būs aizpildīt un iesniegt pieteikuma formu pašvaldības atlīdzības saņemšanai.

Lai pieteiktos, rīdziniekiem jāaizpilda pieteikuma anketa ŠEIT vai arī jāpiesakās, zvanot pa tālruni 25650756.

Zaļā Josta - Reklāma