Aicina pieteikties dalībai Rīgas domes Jaunatnes lietu konsultatīvajā komisijā

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) aicina galvaspilsētas jaunatnes un nevalstiskās organizācijas, kas īsteno darbu ar jaunatni, izvirzīt savus pārstāvjus dalībai Rīgas domes Jaunatnes lietu konsultatīvajā komisijā.

Komisija tiek veidota, lai nodrošinātu starpinstitucionālu sadarbību un nevalstiskā sektora līdzdalību Rīgas pašvaldības jaunatnes politikas plānošanā, īstenošanā un novērtēšanā, kā arī veicinātu jauniešu līdzdalību lēmumu pieņemšanā un sabiedriskajā dzīvē.

Komisijai ir vairāki uzdevumi – apkopot un analizēt informāciju par jauniešu problēmām, vajadzībām, interesēm un nepieciešamo atbalstu, veicināt Rīgas pašvaldības iestāžu un struktūrvienību, kā arī nevalstisko organizāciju sadarbību un rīcības saskaņošanu identificēto problēmu risināšanā jaunatnes jomā. Komisijas pārstāvji piedalās arī jaunatnes politikas plānošanas dokumentu izstrādē un seko to īstenošanai, kā arī sniedz priekšlikumus Rīgas pašvaldības iestādēm un struktūrvienībām par to kompetencē esošajiem jautājumiem, kas ietekmē jauniešu dzīves kvalitāti. Komisijai jāveicina atbalsts jauniešu un jaunatnes organizāciju iniciatīvām un līdzdalībai.

Komisijas sastāvā darbosies Rīgas domes deputāti, pašvaldības departamentu un citu iestāžu pārstāvji, kā arī jaunatnes un nevalstisko organizāciju, kas īsteno darbu ar jaunatni, deleģētie pārstāvji. NVO pārstāvji komisijā tiks ievēlēti uz trim gadiem. Nevalstisko organizāciju pārstāvju pretendentu – fizisku personu dalībai komisijā var pieteikt jaunatnes organizācija, kā arī biedrība vai nodibinājums, kas veic darbu ar jaunatni Rīgas administratīvajā teritorijā.

Komisijas nolikums un saistītie dokumenti pieejami RD IKSD tīmekļa vietnē www.izglitiba.riga.lv. Pieteikumi jāiesniedz līdz 2021.gada 10. novembrim, tos nosūtot ar organizācijas paraksttiesīgās personas drošu elektronisko parakstu uz e-pasta adresi: [email protected]. Kopējais sūtījuma apjoms nedrīkst pārsniegt 30 MB.

Pēc pieteikumu saņemšana, RD IKSD organizēs balsojumu tiešastaistē par nolikumam atbilstošajiem pretendentiem.

Papildu informāciju par pretendentu atlasi un vēlēšanu kārtību var saņemt, vēršoties pie RD IKSD Jaunatnes nodaļas vadītāja Dmitrija Zvereva, tālr. 67181499, e-pasts: [email protected].

Zaļā Josta - Reklāma