Zemessargi sniegs atbalstu Rīgai Covid-19 krīzes risināšanā

Lai palīdzētu Covid-19 infekcijas izplatības novēršanas, pārvarēšanas un seku likvidācijas pasākumos,  Aizsardzības ministrija atbalstījusi Rīgas pašvaldības lūgumu sniegt palīdzību Rīgas patversmes Dienas centram Katoļu ielā 57, nodrošinot zemessargu iesaisti ar Covid-19 saslimušo izolācijas telpu apsardzē.

Telpu apsardze tiks veikta no 4. janvāra līdz 17. janvārim, nodrošinot četru zemessargu iesaisti – divās maiņās diennaktī ar diviem zemessargiem katrā.

“Aizsardzības ministrija jau otro reizi pierādījusi, ka tā ir uzticams Rīgas partneris šajā visai valstij grūtajā pandēmijas situācijā. Īpašs paldies zemessargiem, kuri atsaukušies aicinājumam sniegt palīdzīgu roku mūsu iedzīvotājiem. Valsts, pašvaldības, sabiedriskā un privātā sektora kopīgs, solidārs un saliedēts darbs ir tieši tas, kas ir nepieciešams, lai ātrāk pārvarētu Covid-19 krīzi,” uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

Jau vēstīts, ka  Nacionālie bruņotie spēki patlaban sniedz atbalstu Rīgas pašvaldības sociālās aprūpes centram “Mežciems”, nodrošinot senioru veselības aprūpei nepieciešamā kvalificētā ārstniecības personāla, piecu ķirurģiskās aprūpes māsu, iesaisti centra darbā.

Zaļā Josta - Reklāma