Vidzemē atklāj nelikumīgas ūdenspīpju tabakas izstrādājumu ražotnes

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas  atklāj  nelikumīgas ūdenspīpju tabakas izstrādājumu ražotnes un uzsāk kriminālprocesu.

2021.gada jūnijā VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas, veicot virkni izmeklēšanas un operatīvo darbību, divos angāros Vidzemē, atklāja, ka tajos nelikumīgi tiek ražota ūdens pīpju tabaka.  

Kratīšanu laikā ražotnēs izņemta sasmalcināta tabaka, tabakas un glicerīna maisījums (izņemtie daudzumi tiks noteikti pēc ekspertīžu veikšanas), un ražošanas iekārtas, kuras izmantotas ūdenspīpju tabakas ražošanai, kā arī augu izcelsmes viela, iespējams – marihuāna. Kā arī tika izņemta krava ar ūdenspīpju tabaku 1361 kg, kuru bija plānots nosūtīt uz vairākām Eiropas Savienības dalībvalstīm, nenomaksājot akcīzes nodokli vairāk nekā 294 tūkst. eiro apmērā. Pavaddokumentos krava tika norādīta kā mēslojums. 

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta 3.daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā. Viena persona atzīta par aizdomās turēto, un tai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Zaļā Josta - Reklāma