Vides ilgtspējības jaunuzņēmums Single.Earth ir kļuvis par Mastercard Lighthouse FINITIV uzvarētāju

Tallinā bāzētais Single.Earth ir izvēlēts par šī rudens Mastercard Lighthouse FINITIV programmas uzvarētāju. FINITIV ir atvērta inovāciju programma, kas palīdz jaunuzņēmumiem sadarboties ar Mastercard, Swedbank, SEB un OP Financial Group. Single.Earth tika izvēlēts, ņemot vērā tā pielietošanaigatavo risinājumu, lai cīnītos pret klimata izmaiņām un saglabātu vidi.

Single.Earth ievieš jaunu dabai draudzīgu maksājumu metodi, kas piedāvā patērētājiem risinājumu globālo emisiju ierobežošanai, atalgojot zemes īpašniekus par dabas aizsardzību.

Igaunijā bāzētais jaunuzņēmums, kuru atbalsta EQT Ventures un Icebreaker.vc, ievieš maksājumu metodi, kasierobežo oglekļa emisijas, izmantojot pasaules dabas tokenizāciju. Single.Earth modelē dabas jaudu oglekļa un bioloģiskās daudzveidības izteiksmē.

Izmantojot satelītattēlus, lielo datu analīzi un mašīnmācīšanos, tas ir izveidojis planētas Zeme digitālo dvīni, aprakstot dabas darbību. 

“Mums ir nepieciešami jauni risinājumi, lai cīnītos ar klimata krīzēm. Single.Earth ir izstrādājis novatorisku veidu, kā mudināt zemes īpašniekus saglabāt bioloģisko daudzveidību. Šobrīd mums ir nepieciešami tieši tādi kā Lighthouse uzņēmumu piedāvātie risinājumi, lai tie darbotos kā šīs attīstības veicinātāji, kā arī lai bankas un citi uzņēmumi sadarbotos un pildītu savu lomu šajā kopīgajā procesā. Lai gan viņu risinājums ir drīzāk “neordinārs”, Single.Earth komanda ir iekarojusi gan korporatīvo, gan riska kapitāla sirdis. Lighthouse komanda ir ļoti priecīga par to, cik lielu iesaistīšanos uzņēmums ir panācis, izmantojot FINITIV programmu, un mēs vēlamies turpināt atbalstīt viņu izaugsmi,” stāsta Mats Taraldsons (Mats Taraldsson), Fintech un Impact-tech Engagement, Mastercard Nordics un Baltics inovāciju vadītājs.

Single.Earth vizualizē, kā patērētāji viegli un ērti var saudzēt apkārtējo dabu un tādējādi ar katru darījumupalēnināt globālo sasilšanu.

“Mēs esam gandarīti, ka jaunuzņēmumi arvien vairāk koncentrējas uz ilgtspējas jomu, kas ir viens no galvenajiem virzieniem SEB stratēģijā. Mēs apsveicam Single.Earth, kas ir kļuvis par Mastercard Lighthouse FINITIV programmas uzvarētāju. SEB sadarbojas ar programmu kopš tā tika izveidota 2018. gadā, un mēs uzskatām šo programmu par vienu no labākajiem avotiem, lai aizsāktu potenciālu sadarbību ar kvalitatīviem jaunuzņēmumiem. Tā ir lieliska iespēja abām pusēm apvienot kompetenci, dalīties zināšanās un radīt klientiem un sabiedrībai izdevīgus risinājumus,” uzsver SEB inovāciju vadītāja Giedre Ramanauskaite (Giedrė Ramanauskaitė).

Neskaitot Single.Earth kā vispārējo programmasuzvarētāju, arī citi jaunuzņēmumi noslēdza 16 nedēļu ilgo programmu un saņēma balvas. EASI tika nosaukts par daudzsološāko zviedru uzņēmumu savā klasē; savukārt Bleam tādu pašu balvu ieguva arī Somijai.

“Mūsu komanda Single.Earth nenogurstoši strādāja, lai sasniegtu šo rezultātu. Mastercard Lighthouse programma bija lieliska iespēja savienot mūs ar finanšu sektora uzņēmumiem visā reģionā,” teic Merita Valdsalu (Merit Valdsalu), Single.Earth izpilddirektore un dibinātāja.

Programmas Lighthouse FINITIV uzvarētājs saņem uzaicinājumu piedalīties Mastercard Start Path programmā. Nākamā Mastercard Lighthouse FINITIV programma sāksies 2022. gada martā, koncentrējoties uz Dānijas, Norvēģijas un Baltijas valstu tirgiem. Pieteikšanās dalībai ir atvērta, uzņēmumi var pieteikties šeit: mclighthouse.com/FINITIV/

Zaļā Josta - Reklāma