VID uzsāk kriminālprocesu par nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti lielā apmērā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess par nelegālu tabakas izstrādājumu apriti  lielā apmērā.

2022.gada martā VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas pēc iepriekšējas operatīvās informācijas par, iespējams, nelegālu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju veica procesuālās darbības. 

Kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas darbinieki Rīgā veica astoņas kratīšanas. Kratīšanu laikā izņemtas 156 950 gab. dažādu marku nelikumīgas cigaretes (t.sk. ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām), kā arī 762 litri degvīna, 205 litri dzirkstošā vīna, 500 litri dīzeļdegvielas, kura bija uzpildīta mucā ar uzpildes pistoli, vairāk nekā 300 grami narkotiskās vielas (iespējams, marihuāna un kokaīns), kā arī citi kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Ja tabakas izstrādājumi, alkohols un degviela būtu realizēti Latvijas tirgū, pēc sākotnējiem aprēķiniem valstij būtu nodarīti zaudējumi nenomaksātā akcīzes nodokļa veidā ne mazāk kā 22 000 eiro apmērā.

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta trešajā daļā220.1 panta pirmajā daļā un253.panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm. Kriminālprocesā viena persona atzīta par aizdomās turēto un tai piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantuneviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Zaļā Josta - Reklāma