VID Muitas pārvalde aiztur viltotus automobiļu diskus

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, pamatojoties uz aizdomām par intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumu, aizturēja 1622 automobiļu diskus ar “AMG” un “BRABUS” preču zīmēm. Tiesību īpašnieku pārstāvji ir apstiprinājuši, ka preces ir viltotas. Preču zīmes īpašniekiem novērstais kaitējums atbilstoši oriģinālu, ekskluzīvo preču kategorijai atbilstošu, disku vērtībai ir gandrīz 2,4 miljoni eiro.

Veicot muitas kontroles pasākumus, Rīgas brīvostas muitas kontroles punkta muitas amatpersonas vairākos konteineros ar automobiļu disku kravām atklāja kopumā 1578 diskus ar “AMG” preču zīmi, kā arī 44 diskus ar “BRABUS” preču zīmi. Krava bija ievesta no Honkongas, un to bija paredzēts nosūtīt saņēmējam Krievijā.

VID Muitas pārvalde ir saņēmusi atzinumus no uzņēmumiem “Daimler AG” un “Brabus GmbH”, kuros apstiprināts, ka aizturētās preces ir viltotas. Ņemot vērā atbilstošu oriģinālo preču vērtību, tiesību īpašniekiem tika novērsts kaitējums vairāk nekā 2,28 miljonu eiro apmērā par “AMG” diskiem un 105 tūkstošu eiro apmērā par “BRABUS” diskiem; kopā 2,38 miljoni eiro.

2020.gadā VID Muitas pārvaldes amatpersonas 258 gadījumos kravās un pasta sūtījumos atklāja viltotas preces – kopumā 23 326 vienības.

Zaļā Josta - Reklāma