VID muitas amatpersonas liedz ievest valstī 145 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas automašīnu un vilcienu kontroli, nedēļas nogalē novērsa 145 400 cigarešu (7270 paciņas) kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas kravas automašīnas riepās un ar vilcienu no Baltkrievijas ievestā šķeldas kravā.

Sestdien, 5.decembrī, Terehovas muitas kontroles punkta amatpersonas, pamatojoties uz riska analīzes rezultātiem, kontroles veikšanai novirzīja kādu no Krievijas Federācijas iebraukušu kravas automašīnu. Izvērtējot skenēšanas attēlus, muitniekiem radās aizdomas par nedeklarētām precēm puspiekabes riepās.

Aizdomas par tabakas izstrādājumu slēpšanu apstiprinājās, muitas kinologam ar darba suni pārbaudot transportlīdzekli.

Demontējot riepas, tika konstatēti 50 000 cigarešu “Marlboro” bez akcīzes markām un 15 400 cigarešu “Camel” un “Kent” ar Kirgizstānas Republikas akcīzes nodokļa markām. Kopumā riepās bija noslēptas 65 400 gab. (3270 paciņas) cigaretes. 

Savukārt 4.decembrī, pamatojoties uz skenēšanas attēlu analīzes rezultātiem, Daugavpils preču stacijā tika veikta no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena muitas kontrole. Tās laikā  muitas amatpersonas atklāja, ka šķeldas kravā ir noslēpti iepakojumi ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemti  80 000 cigarešu (4000 paciņas) “Premjer” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. 

Valstij nenomaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir gandrīz        25 000 eiro.

Šī gada vienpadsmit mēnešos VID Muitas pārvaldes veikto kontroles pasākumu rezultātā kopumā izņemti 71,9 miljoni kontrabandas cigarešu.

Zaļā Josta - Reklāma