VID muitas amatpersonas kravas vilcienos atklāj 150 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas vilcienu kontroli uz Latvijas un Baltkrievijas robežas, novērsa 150 000 cigarešu (7500 paciņas cigarešu) kontrabandu. Cigaretes bija paslēptas vagonos ar čuguna un celulozes kravām, un tās tika atklātas ar muitas darba suņu palīdzību.

Vakar, 2022.gada 19.decembrī, Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāva pārbaudi, muitas kinologs ar tabakas meklēšanas darba suni divos vagonos atklāja nedeklarētas cigaretes. Fiziskā kontrole tika veikta sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, un tās laikā tika konstatēts, ka kravās no muitas kontroles paslēptas sešas kartona kastes ar cigaretēm. Tajās atradās kopā 60 000 cigarešu “NZ”, “Queen” un “Premjer” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Arī 15.decembrī Indras MKP muitas kinologam, artabakas meklēšanas darba suni veicot vilciena sastāva kontroli, radās aizdomas par nedeklarētu preču ievešanu. Fiziskās kontroles gaitā vagonā zem čuguna slāņa muitas amatpersonas konstatēja trīs iepakojumus ar cigaretēm “Premjer”, kopā 30 000 cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. 

Savukārt 7.decembrī Indras MKP, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena skenēšanas attēlu analīzi, muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētām precēm vagonā ar kravu – celuloze. Aizdomas apstiprināja kinologs, kurš kontroli veica ar tabakas meklēšanas darba suni. Padziļinātās kontroles veikšanai vilciena sastāvs tika nosūtīts uz Daugavpils preču staciju, kur muitas amatpersonas konstatēja, ka dziļi starp celulozes ķīpām paslēpti saiņi ar kontrabandas cigaretēm. Kontroles rezultātā izņemti 60 000 cigarešu “NZ” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu. 

2022. gada 11 mēnešos VID Muitas pārvaldes veikto muitas kontroles pasākumu rezultātā izņemti kopumā 16,9 miljoni cigarešu.

Zaļā Josta - Reklāma