Vēsturiskā ēka Kalnciema ielā ir veiksmīgi iekonservēta

Vēsturiskā ēka, kas pirms diviem gadiem nodega Kalnciema ielā, Rīgas centrā, ir veiksmīgi iekonservēta, un tās jaunais īpašnieks “Novira Capital” gatavojas pilnīgai visa kvartāla attīstībai kopā ar arhitektu biroju “NRJA”.

“Mēs vēlamiesizveidot rīdziniekiem un Rīgas viesiem draudzīgu un modernu kvartālu, kas, pretēji esošajai situācijai, būtu atvērts, ar labiekārtotu iekšpagalmu un nelielām tirdzniecības vietām un kafejnīcām,” teic “Novira Capital” izpilddirektors Arle Molders. 

“Tā kā kvartāls atrodas uz robežas starp Āgenskalna koka apbūvi un Ķīpsalas daudzstāvu apbūvi, vizuāli jādomā par abām teritorijām. Izmantojot koka apdares elementus un iebūvētus apzaļumojuma risinājumus  daudzstāvu ēkas fasādēs, veidosim vizuāli pievilcīgu, autentisku un dabisku emocionālo saikni starp koka apbūvi un daudzstāvu apbūvi,” piebilst arhitektu biroja “NRJA” vadītājs Uldis Lukševics, papildinot, ka kopējās kvartāla apbūves koncepcijas realizācijas rezultātā tiks izbūvēts pazemes stāvs ar auto novietnēm, zemes līmenī automašīnas netiks novietotas, kā arī kopējais labiekārtojums tiks pārstrādāts.

SIA “Būvfirma Inbuv” veikto darbu rezultātā esošās ēkas ir padarītas izturīgas pret laikapstākļu iedarbību, kā arī ir nostiprinātas konstrukcijas, veiksmīgi pabeidzot konservāciju un izpildot visas Rīgas pilsētas iesniegtās prasības kā plānots un noteiktajā laikā.

Pēc attīstītāja domām, kvartāla apbūves ieceres realizācija varētu prasīt 3-4 gadus.

Zaļā Josta - Reklāma