Veselības ministrs Ventspilī atklās Pusaudžu resursa centra filiāli

Kuldīgā tiksies ar pašvaldības, izglītības iestāžu, veselības aprūpes un senioru organizācijas pārstāvjiem

Ceturtdien, 8. jūlijā, veselības ministrs Daniels Pavļuts dosies uz Ventspili, kur atklās vienu no Pusaudžu resursu centra reģionālajām filiālēm. Pēc tam ministrs ieplānojis tikšanos ar Kuldīgas pašvaldības pārstāvjiem, lai apspriestu novada vakcinācijas procesu un pārrunātu gatavošanos rudens sezonai un ar to saistītos Covid-19 izaicinājumus, īpaši mācību procesa nodrošināšanu klātienē. Kurzemes vizīte noslēgsies Talsos, apmeklējot vienu no ģimenes ārstu praksēm.

Kopš 1.jūlija, pateicoties Veselības ministrijas finansējumam, darbu ir uzsākušas trīs jaunas Pusaudžu resursu centra (PRC) filiāles Valmierā, Ventspilī un Daugavpilī, savukārt Rīgas un Liepājas centros ir paplašinātas iespējas pusaudžiem saņemt palīdzību. Šādi kopējais šogad atvēlētais papildu finansējums 254 00 eiro apmērā ļaus savlaicīgi sniegt palīdzību vēl vismaz 300 pusaudžiem ar depresijas un pašnāvības risku.

Lai informētu par PRC 2021.gada rezultātiem, pieredzi, palīdzības iespējām, par reģionālo filiāļu darbu un pakalpojumiem un attīstības plāniem, Pusaudžu resursu centrs un Veselības ministrija organizē informatīvu pasākumu un Ventspils filiāles atklāšanu 8.jūlijā, plkst. 11:00 PRC Ventspils filiāles telpās, Kuldīgas ielā 27.

Dalībnieki:

• Daniels Pavļuts, Veselības ministrs

• Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja

• Dr.Anete Masaļska, bērnu psihiatre, Pusaudžu resursu centra vadītāja

• Jolanta Segliņa-Gluškova, klīniskas psigologs, Pusaudžu resursu centra Ventspils filiāles vadītāja

Ņemot vērā esošo situāciju saistībā ar Covid-19, lūgums dalību pasākumā pieteikt iepriekš, rakstot uz [email protected] vai zvanot +371 29114772

Zaļā Josta - Reklāma