„Veselības centru apvienība”: Sabiedrības attieksme pret savu veselību un vakcinācijas nepieciešamību mainās

Visos „Veselības centru apvienības” (VCA) medicīnas centros ir pieejama bivalenta adaptēta Covid-19 vakcīna. Atšķirībā no iepriekšējā sezonā izmantojamajām dažādu ražotāju  vakcīnām,  šajā dažādus SARS-CoV-2 Omicron paveidus neitralizējošo antivielu līmenis ir augstāks un vakcīna  ir pielāgota, lai efektīvāk pasargātu no saslimšanas ar Covid-19. VCA novērotais straujais pakalpojuma pieprasījums ļauj secināt, ka sabiedrībā ir mainījusies attieksme pret Covid-19 vakcināciju. Tagad izvēle vakcinēties  un iegūt iespēju nesaslimt vai izslimot daudz vieglākā formā ir iedzīvotāju ziņā. Izvēles brīvprātība stimulē labāku rezultātu – secina „Veselības centru apvienības” valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa. 

„VCA medicīnas centros pieejami procedūru un vakcinācijas kabineti, kuros sertificētas medicīnas māsas veic vakcināciju pret Covid-19. Kā zināms, vakcīnas pret Covid-19 tiek pielāgotas, lai nodrošinātu labāku atbilstību cirkulējošiem SARS-CoV-2 paveidiem, to neitralizējošo antivielu līmenis ir augstāks, lai varētu efektīvāk pasargāt no saslimšanas ar Covid-19. Vai jau šobrīd vajadzētu saņemt šo vakcīnu, iedzīvotājiem rekomendējoši būtu konsultēties ar savu ģimenes ārstu un hronisku  slimību pacientiem – ar savu ārstējošo ārstu,  ņemot vērā arī, kā noritējušas iepriekšējās vakcinācijas reizes, kāds ir veselības stāvoklis. Noslodze vakcinācijas kabinetos pašlaik ir strauji pieaugoša un, palielinoties saslimstībai, prognozējam lielāku klientu pieplūdumu. Redzams, ka saslimstības kumulatīvais rādītājs Latvijā pakāpeniski palielinās, tādēļ aicinām iedzīvotājus savlaicīgi vakcinēties, lai pasargātu sevi no smagas saslimšanas ar Covid-19, kā arī,  lai vēlāk nevajadzētu gaidīt rindā. Turklāt pie mums jau tagad to ir iespējams apvienot ar vakcināciju pret sezonālo gripu. Būtiski, ka pārslimošana vakcīnas devai netiek pielīdzināta un arī šiem iedzīvotājiem ir ieteicams  vakcinēties,” norāda “Veselības centru apvienības” valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa.

Pieteikties vakcinācijai pret Covid-19 „Veselības centru apvienības” medicīnas centros iespējams, zvanot pa tālruni 8828 vai elektroniski www.epoliklinika.lv un www.manavakcina.lv. 

Zāļu valsts aģentūra jau ir informējusi, ka Eiropas Komisija (EK) 2022. gada 1.septembrī apstiprināja divas pielāgotās Covid-19 vakcīnas. Ņemot vērā Eiropas Zāļu aģentūras (EZA) sniegto rekomendāciju par šīs vakcīnas reģistrāciju, EK ir apstiprinājusi lietošanai Eiropas Savienībā pielāgoto Covid-19 vakcīnu, kas paredzēta aizsardzībai gan pret omikrona apakšpaveidiem BA.4 un BA.5, gan pret oriģinālo SARS-CoV-2 vīrusa celmu.

Šādu lēmumu Eiropas Komisija pieņēma, balstoties uz Eiropas Zāļu aģentūras (EZA) sniegto rekomendāciju par šīs vakcīnas reģistrāciju, un tas vēl vairāk paplašinās pieejamo Covid-19 vakcīnu klāstu šajā auksto laikapstākļu sezonā, kad ir paredzams jauns inficēšanās gadījumu skaita pieaugums.

„Veselības centru apvienība” ir viens no lielākajiem privātās veselības aprūpes uzņēmumiem Latvijā ar filiālēm Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Daugavpilī, Talsos, Madonā un Bauskā. Vairāk nekā 1500 VCA darbinieki nodrošina pakalpojumus 120 specialitātēs un pakalpojumu virzienos. 

Uzņēmuma darbība novērtēta, valdes priekšsēdētājai Stellai Lapiņai piešķirot LR Ministru kabineta balvu par ieguldījumu veselības aprūpes nozares attīstībā.

Vairāk informācijas – Līga Ribkinska, komunikācijas direktore

Zaļā Josta - Reklāma