Valsts robežsardzes koledžas direktors darba vizītē apmeklēja Polijas Republikas Robežsardzes mācību centru

No 2022.gada 16. līdz 17.novembrim Valsts robežsardzes koledžas direktors pulkvedis Mariks Petrušins atradās darba vizītē Polijas Republikas Robežsardzes mācību centrā, kur kopā ar direktora vietnieci (mācību darbā) pulkvedi Daigu Kupcāni piedalījās svinīgajā pasākumā par godu Polijas Republikas neatkarības atjaunošanas 104.gadadienai.

Svinīgā pasākumā laikā pulkvedis M.Petrusins tika apbalvots ar 2.pakāpes sudraba medaļu par nopelniem robežsardzes darbā, ko piešķīra pamatojoties uz Polijas Republikas Robežsardzes virspavēlnieka lūgumu un ierosinājumu.

Savukārt, M.Petrušins pasniedza Polijas Republikas Robežsardzes mācību centra komandierim pulkvedim Adamam Pacukam Valsts robežsardzes apbalvojumu „Par nopelniem Valsts robežsardzes attīstībā”, akcentējot ciešo sadarbību starp izglītības iestādēm un atzīmējot A.Pacuka ieguldījumu Valsts robežsardzes uzdevumu veikšanā.

Vizītes ietvaros notika arī darba tikšanās ar sadarbības partneriem, kur Polijas, Latvijas un Lietuvas robežsardzes izglītības iestāžu vadītāji dalījās pieredzē par izaicinājumiem robežu drošības jomā saistībā ar karu Ukrainā, kā arī informēja par aktualitātēm iestāžu darbībā.

Valsts robežsardzes koledža savas darbības laikā aktīvi attīsta un uztur starptautisko sadarbību ar dažādām ārvalstu izglītības iestādēm, lai pārņemtu un pilnveidotu robežsardzes profesionālās sagatavošanas sistēmu, sekmējot pārrobežu noziegumu apkarošanu.

Zaļā Josta - Reklāma