Valsts robežsardzes koledžā pulcējās robežsargi no visas Latvijas

2022.gada 4. un 5.oktobrī Valsts robežsardzes koledžā pulcējās robežsargi no visas Latvijas, lai piedalītos Valsts robežsardzes robežsargu norīkojumu sacensībās. Sacensības norisinājās jau 19 reizi ar mērķi pilnveidot un nostiprināt robežsargu profesionālās zināšanas un praktiskās iemaņas. 

“Robežsargu norīkojumu sacensības ir vienīgās profesionālās sacensības, kur dalībnieki pārbauda savas iemaņas. Jāsaka, ka komandas bija labi sagatavotas, tas nozīmē, ka valsts robežu sargā profesionāļi, kas ir specializējušies un attiecīgi apmācīti,” norāda sacensību galvenā tiesneša vietnieks, Valsts robežsardzes koledžas Robežsardzes un imigrācijas dienestu priekšmetu katedras docents pulkvežleitnants Roberts Vikainis.

Sacensībās piedalījās sešas Valsts robežsardzes teritoriālo pārvalžu, Valsts robežsardzes koledžas un Igaunijas Republikas Drošības zinātņu akadēmijas Policijas un Robežsardzes koledžas komandas. Novērot sacensības tika uzaicināti Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas skolēni, kuri apgūst vispārējās vidējās izglītības profesionāli orientētā virziena programmu „Valsts robežas drošība”.

Komandas veica 12 kontroles punktus, kuru laikā tika pārbaudīta komandas prasme pielietot angļu valodu, veicot personu intervēšanu, reģistrēt aizturēto ārzemnieku biometrijas datu apstrādes sistēmā, veikt personu atpazīšanu un dokumentu pārbaudi, transportlīdzekļu un personu pārbaudi izmantojot atbilstošus robežpārbaudes tehniskos līdzekļus. Komandas veica notikuma vietas apskati un pierādījumu fiksēšanu, bīstamas personas aizturēšanu izmantojot dienesta ieročus un speciālos līdzekļus, kā arī sacentās šaušanas vingrinājumu izpildē un orientēšanā.

Valsts robežsardzes robežsargu norīkojumu sacensībās uzvarēja Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes komanda, godalgoto 2.vietu ieguva Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes komanda un 3.vietu – Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes komanda.

Zaļā Josta - Reklāma