V. Kleinbergs: Rīgā vairāk uzmanības jāpievērš sociālo problēmu cēloņiem

Rīgas pašvaldībai turpmākajā darbā vairāk uzmanības jāpievērš sociālo problēmu cēloņiem un atbalsta pasākumiem ģimenēm ar bērniem, uzsver Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas jaunievēlētais priekšsēdētājs Viesturs Kleinbergs.

Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas jaunievēlētie deputāti pirmdien, 12. oktobrī, apmeklēja Rīgas domes Labklājības departamentu, lai klātienē iepazītos ar departamenta darbu, novērtētu paveikto un spriestu par uzlabojumiem sociālajā jomā galvaspilsētā. Komitejas priekšsēdētājs sēdē piedalījās attālināti.

“Līdzšinējā Rīgas politiskā vadība sociālo jomu ir atbalstījusi tikai vārdos un, cik atminos, sociālo jautājumu komitejas vadītāji jau vismaz desmit gadus nav no tiesas aizstāvējuši nozari. Šai situācijai ir jāmainās. Es redzu, ka komitejā šoreiz ir vairāki deputāti, kuri patiesi interesējas un uztraucas par nozari. Tādēļ ticu, ka situācija mainīsies. Mēs noteikti vairāk pievērsīsimies sociālo problēmu cēloņiem, nevis tikai cīņai ar sekām – vardarbības izskaušanai, preventīvu ģimenēm ar bērniem paredzētu pakalpojumu attīstīšanai. Manas ambīcijas ir, ka Rīga varētu kļūt par pirmo pašvaldību Latvijā, kur atbalsta pasākumi ģimenēm ar bērniem ir tik attīstīti, ka mums nav jādomā par alternatīviem pakalpojumiem bērniem, kuri ir palikuši bez vecāku gādības, bet bērni vairs no ģimenēm nav jāizņem,” norāda V. Kleinbergs.

Sociālo jautājumu komiteja uz nākamo sēdi sanāks trešdien, 14. oktobrī. Sēdē tiks spriests par komitejas vietnieku ievēlēšanu, izmaiņām Bāriņtiesas sastāvā, kā arī tiks izskatīs pārskats par pirmajā pusgadā sniegtajiem sociālajiem pabalstiem un sociālajiem pakalpojumiem.

Zaļā Josta - Reklāma