V. Ķirsis: Pašvaldības līdzekļu izlietojums nedrīkst būt slepens

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis uzdevis Rīgas domes Satiksmes departamenta direktoram Vitālijam Reinbaham pildīt tiesas spriedumu un padarīt publiski pieejamu Vanšu tilta kāpņu atjaunošanas darbu izmaksu tāmi.

V. Ķirsis pirmdien, 26. oktobrī,  izdevis rīkojumu, ar kuru V. Reinbaham uzdots atsaukt Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamentā iesniegto kasācijas pārsūdzību par Administratīvās rajona tiesas 2020. gada 19. jūnija spriedumu.

Tiesa iepriekš atzina par prettiesisku Satiksmes departamenta 2019. gada 20. septembra atteikumu izsniegt publiskā iepirkuma ietvaros īstenoto Vanšu tilta kāpņu atjaunošanas darbu izmaksu tāmi.

„Pašvaldības līdzekļu izlietojums nedrīkst būt slepens, jo tā ir mūsu sabiedrības kopējā nauda. Iepriekšējā domē neizdarības, izšķērdību, pat korupciju no rīdziniekiem mēdza slēpt, aizbildinoties ar komercnoslēpumu un ierobežotas pieejamības informācijas statusu. Šie laiki ir beigušies. Ikkatram ir tiesības pārliecināties, vai viņa nodokļos samaksātā nauda tikusi izlietota lietderīgi. Labākās zāles pret korupciju un sadārdzinājumiem ir atklātība un sabiedrības iesaiste,” norāda V. Ķirsis.

Zaļā Josta - Reklāma