Uzvaras parkā iesēts pirmais kvadrātmetrs urbānās pļavas

Trešdien, 21. oktobrī, Uzvaras parkā Mārupītes krastā tika iesēts pirmais simboliskais bioloģiski vērtīgā zālāja kvadrātmetrs un noslēgts nodomu protokols par pašvaldības atbalstu kustībai “Iesēj savu kvadrātmetru!”. Pasākumā piedalījās Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis un komitejas priekšsēdētāja vietniece Selīna Vancāne, SIA “Rīgas meži” valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš un valdes loceklis Uldis Zommers,  Latvijas Dabas fonda projekta GrassLIFE vadītāja Inga Račinska un citi interesenti un vides aktīvisti.

E. Cepurītis: “Dabai Rīgā jābūt tuvāk. Tas nozīmē ne tikai gludi pļautus zālājus, bet dabu visā tās daudzveidībā. Rīgas uzdevums ir kalpot par piemēru, kā augsta bioloģiskā daudzveidība var dažādos veidos sadzīvot ar pilsētas dzīvi un veicināt pilsētnieku labklājību.”

A. Tauriņš: “Šis ir tikai pirmais solis uz plašām bioloģiski vērtīgām pļavām urbānajā vidē. Pērn pēc Latvijas dabas fonda biologu ieteikumiem jauno sakuru stādījuma apdobēs iesējām griķus un linus, kas patika ne tikai parka apmeklētājiem, bet arī bitēm.”

Šoruden iesētajā pļavas kvadrātmetrā jau nākamgad uzziedēs tādi augi kā ziemeļu madara, pļavas bitene, vītolu staģe, pļavas vilkmēle un citi. Līdz nākamajai vasarai Latvijas Dabas fonds un SIA “Rīgas meži” apzinās, kuros parkos iespējams izveidot jau plašākas dabisko pļavu puķu teritorijas, kādus sēklus apjomus nepieciešams ievākt šiem nolūkiem un strādās pie ilgtermiņa plāna pļavu ienākšanai pilsētā.

Zaļā Josta - Reklāma