Uz koncertu aicina Valmieras novada mūzikas skolu pedagogi

No 13. līdz 16. janvārim Valmierā norisināsies Ziemas mūzikas festivāls, aicinot gadu sākt skanīgi un skaisti. Festivālu 13. janvārī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā un video tiešraidē laukumā pie Valmieras Kultūras centra atklās ar koncertu “Ziema. Mūzika. Pārsteigums”, uzstājoties Valmieras novada mūzikas skolu pedagogiem.

“Koncerta nosaukumā pieminēts pārsteigums, jo ikdienā redzam skolotājus mācām bērnus. Kas notiks, kad pedagogi būs uz skatuves, nevis līdzjutēju rindās, tas tiešām būs pārsteigums. Skanēs gan instrumentālā mūzika, gan dziedājumi, skolotāji ir izveidojuši ansambļus un apvienības,” stāsta Valmieras Mūzikas skolas direktore Inese Sudraba. 

Uzstāsies pedagogi no Strenču Mūzikas skolas, Rūjienas Mūzikas skolas, Mazsalacas Mūzikas un mākslas skolas, Valmieras YAMAHA mūzikas skolas, Universum mūzikas un mākslas vidusskolas un Valmieras Mūzikas skolas.

Ieeja ir bez maksas. Iekštelpās nepieciešams uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Apmeklējot koncertu Valmieras Kultūras centra iekštelpās, lūdzam izņemt ielūgumus no 12. janvāra Valmieras Kultūras centra kasē.

Gurkstoši soļi, čaukstošas sniega bikses, švīkstošas slidas, zīlītes knibināšanās pie speķa, spiedzīgi braucieni no kalniņa, tējkannas burbuļošana. Tā skan ziema. Valmierā tai ik gadu ir vēl kāda īpaša skaņa – Ziemas mūzikas festivāla. Valmierā tas norisināsies no 13. līdz 16. janvārim.

14. janvārī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā un video tiešraidē laukumā pie Valmieras Kultūras centra norisināsies koncerts “Ziema. Mūzika. Vizuļošana”, uzstājoties Valmieras novada mūzikas skolu audzēkņiem. Festivāla sestdienā, 15. janvārī, jau tradicionāli notiks muzikālais maratons. Muzikālais maratons “Ziema. Mūzika. Asorti” nplkst.10.00 skanēs Valmieras Kultūras centrā un Valmieras 5. vidusskolā. 15. janvārī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā aicinām piedzīvot koncertu “Arcandela – krāšņs ceļojums Eiropas un pasaules mūzikā”. Koncertā senas franču dejas, kā arī zviedru, dāņu, skotu, itāļu, vācu, mongoļu, igauņu un latviešu tautas melodijas ansambļa “Arcandela” dalībnieku aranžijās, kā arī oriģinālkompozīcijas izpildīs Rihards Plešanovs (klavieres), Rolands Zelčs (akordeons), Māris Rozenfelds (akordeons), Konstantīns Paturskis (vijole), Oskars Bokanovs (kontrabass), Kārlis Saržants (balss) un Zane Rozenfelde (balss). Savukārt festivāla noslēgumā, 16. janvārī plkst.15.00Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā notiks koncerts “Debesceļi”. Ērģeļmūzika skanēs kopā ar vijoli un sitaminstrumentiem, piedāvājot klausītājiem neparastu, bet burvīgu pārsteigumu. 

Uz tikšanos Ziemas mūzikas festivālā!

Informāciju sagatavoja:Zane Bulmeistare, Valmieras novada pašvaldības , Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas, vadītājas vietniece

Zaļā Josta - Reklāma