Ukrainas kara bēgļi arī nākamgad varēs braukt bez maksas Rīgas sabiedriskajā transportā

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja pirmdien, 5. decembrī, atbalstīja grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos*, kas paredz, ka Rīgas atbalsta centrā reģistrētajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem arī nākamgad tiks piešķirti 100% braukšanas maksas atvieglojumi galvaspilsētas sabiedriskajā transportā.

Šā gada vasarā pieņemtais domes lēmums paredz, ka Ukrainas kara bēgļi bez maksas transportā var braukt līdz šā gada beigām. Tagad šo termiņu paredzēts pagarināt līdz 2023. gada 30. jūnijam.

Grozījumi saistošajos noteikumos vēl jāpieņem domes sēdē un jāapstiprina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

Braukšanas maksas atvieglojumus Rīgas sabiedriskajā transportā – tramvajā, trolejbusā un autobusā – var saņemt Ukrainas civiliedzīvotāji, kuri reģistrējušies Rīgas atbalsta centrā un dzīvo Rīgā.

Tie Ukrainas civiliedzīvotāji, kuriem vēl nav e-talona un nav piešķirta braukšanas maksas atlaide, var doties uz “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centriem un Rīgas atbalsta centru Ukrainas iedzīvotājiem Amatu ielā 4, lai pieteiktos personalizēta e-talona izgatavošanai un atlaides saņemšanai, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu un izdruku ar Latvijā piešķirto personas kodu.

2022. gada septembri un oktobrī Ukrainas civiliedzīvotāji Rīgas sabiedriskajā transportā veikuši vidēji 266 000 reģistrāciju mēnesī.

*Grozījumi Rīgas domes 2010. gada 24. augusta saistošajos noteikumos Nr. 89  “Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā”

Informāciju sagatavoja: Mārtiņš Vilemsons, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinators

Zaļā Josta - Reklāma