Ukrainas civiliedzīvotāji aicināti apmeklēt informatīvu pasākumu par izglītību Rīgā 

Rinda pie Kongresu namā ierīkotā Rīgas atbalsta centra Ukrainas bēgļiem, kur tiek sniegta palīdzība Ukrainas pilsoņiem un viņu ģimenes locekļiem, kuri izceļo no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā saistībā ar Krievijas izraisīto karu.

Lai veicinātu izpratni par izglītības sistēmu Rīgā Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuru bērni šajā rudenī mācīsies Rīgas skolās un bērnudārzos, Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem 29. augustā no plkst. 12.00 līdz 14.00 notiks informatīvs pasākums “Izglītības iespējas Rīgā. Bērnu un vecāku tiesības un pienākumi”.

Pasākuma laikā Ukrainas civiliedzīvotāji, kuru bērni šajā mācību gadā mācīsies Rīgas izglītības iestādēs, tiks iepazīstināti ar Latvijas vispārējās izglītības sistēmas pamatprincipiem. Tāpat Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāvji pastāstīs vairāk par pašvaldības piedāvātajām interešu izglītības iespējām un brīvā laika pavadīšanas centriem. Būs iespējams uzzināt arī par profesionālās ievirzes izglītības iespējām mūzikā, mākslā un sportā. 

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvji vecākus iepazīstinās ar bērnu un vecāku pienākumiem, tiesībām un atbildību Latvijā, kā arī pastāstīs par bērnu drošību pilsētā. 

Apmeklētājiem būs iespējams uzdot sev interesējošos jautājumus par izglītību un bērnu drošību.

Pasākums notiks Kaļķu ielā 1, 3. stāvā. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējas komunikācijas nodaļas projektu koordinatore Edīte Matuseviča

Zaļā Josta - Reklāma