Trešajā adventē iedzīvotāji gaidīti svētku ieskaņas pasākumos

05.12.2021 citādi Ziemassvētki ar grupu "Sunny Grove Dixie"

Sagaidot Trešo adventi, Rīgas dievnamos un kultūras centros turpinās Ziemassvētku ieskaņas koncerti klātienē un attālināti, savukārt pilsētas apkaimēs brīvā dabā iedzīvotājus pārsteidz muzikālas performances.

10. decembrī Sarkandaugavas kalna parkā garāmgājējus iepriecinās muzikāli izklaidējošs notikums “Ziemassvētku Tubas”, bet 11. decembrī Iļģuciemā “Citādus Ziemassvētkus” varēs baudīt kopā ar “Sunny Groove Dixie.”

Koncerti dievnamos

Svētku noskaņu būs iespēja gūt, apmeklējot koncertus Rīgas dievnamos. Sestdien Rīgas Sv. Jāņa baznīcā skanēs garīgās mūzikas koncerts “Romantisms. Sieviete. Lūgšanas” ar skaistākajiem romantisma perioda lūgšanu dziedājumiem opermūzikā. Šajā dienā apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt arī kormūzikas koncertus – Rīgas Mārtiņa baznīcā skanēs kormūzika instrumentālistu pavadībā koncertā “Silentium, bet Latvijas Radio koris uzstāsies koncertā “Adventes dziedājumi” Rīgas Sv. Pētera baznīcā.

Trešajā adventē turpinās arī koncertcikls “Adventes koncerti Rīgas baznīcās”. Šo svētdien koncerts skanēs Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā. Rīgas Sv. Jāņa baznīcā koncertā “Ziemas meditācijas” uzstāsies soliste Jolanta Strikaite-Lapiņa, arfiste Dārta Tisenkopfa, flautiste Ieva Pudāne un ērģelniece Ilze Reine. Savukārt Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā iedzīvotāji varēs ļauties baroka laika mūzikas skaņām koncertā  “Ziemassvētku noskaņas no 17. gadsimta Venēcijas.”

Koncerti kultūras centros

Svētku ieskaņas koncertus sarūpējuši arī galvaspilsētas kultūras centri. 9. decembrī VEF Kultūras pilī uzstāsies Beate Zviedre, Ieva Šablovska, Ainars Šablovskis un Marta Kauliņa-Pelnēna, bet sestdienas vakarā šajā namā muzicēs krievu tautas instrumentu orķestris “Sadko.” Svētdien kultūras centrā “Mazā ģilde” apmeklētāji gaidīti koncertā ģimenēm “Ar sniega pārslām dejojot”, kurā dziedās Annija Putniņa kopā ar mūziķiem Raimondu Petrauski, Oskaru Petrauski un Ernestu Mediņu.

Līdztekus kultūras pasākumiem, svētku noskaņu Rīgā rada arī mākslinieka Roberta Rūrāna darbs pilsētvidē, kurā attēloti mazie ziemas prieki Rīgā. Pilsētu rotā arī Ziemassvētku egles pilsētas ielās, parkos, skvēros un laukumos, kā arī gaismas instalācijas Mežaparkā, Spilvē, Bieriņos, Viesturdārzā, Vecmīlgrāvī un citviet galvaspilsētā. Tāpat Rīgas ielās, parkos, uz tiltiem un ceļu pārvadiem izvietoti Ziemassvētku gaismas dekori. 

Adventa laika kultūras pasākumus atbalsta Rīgas pašvaldība, un programma tapusi sadarbībā ar pašvaldības kultūras centriem un biedrībām. Programma ar pasākumu dalībniekiem, norises vietu un laiku, kā arī informācija par iespēju iegādāties ielūgumus un drošības pasākumiem koncertu apmeklētājiem atrodama tīmekļa vietnē www.svetki.riga.lv, kur pieejams arī gaismas objektu apkopojums, idejas mazajiem ziemas priekiem Rīgā un ir iespēja nosūtīt digitālu svētku apsveikumu. 

Informāciju sagatavoja: Indra Vilde – Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja

Zaļā Josta - Reklāma