Tech Arena: tehnoloģiju studenti tiek aicināti piedalīties starptautiskā konkursā

Huawei aicina talantīgākos Latvijas studentus piedalīties starptautiskā tehnoloģiju konkursā TechArena. Konkursa dalībniekiem būs iespēja pārbaudīt savas prasmes programmēšanā, algoritmu izstrādē, matemātikā un inženierzinātnēs, risinot reālas nozares problēmas. Katrā konkursā būs seši uzvarētāji, kas saņems naudas balvas vai Huawei produktus, piemēram, viedos pulksteņus un klēpjdatorus.

Tech Arena kalpo kā platforma nozares un akadēmisko aprindu sadarbībai. Konkurss sniedz iespēju vietējiem talantīgiem studentiem pierādīt savas prasmes, kā arī apgūt jaunus veidus, kā pielietot jau gūtās akadēmiskās zināšanas, atbildot uz reālās pasaules izaicinājumiem. Šo zināšanu radītā komerciālā vērtība savukārt veicina jaunus pētījumus un atklājumus.

Huawei Parīzes pētniecības centra laboratorijas direktors Dario Rosi stāsta: “Šodienas studenti būs rītdienas pētnieki. Agrīna saskarsme ar interesantām un izaicinošām problēmām var motivēt viņus turpināt veidot veiksmīgu karjeru tehnoloģiju jomā.”

Pašlaik Huawei Eiropā pārvalda daudzus pētniecības un attīstības pētniecības centrus, kuros galvenokārt strādā vietējie pētnieki. Kompānija šobrīd sadarbojas ar vairāk nekā 300 universitātēm un 900 pētniecības institūtiem, lai visā pasaulē veicinātu vietējos talantus, kā arī pētniecības jomu. 2021. gadā uzņēmuma ikgadējie izdevumi universitāšu finansējumam un partnerattiecībām pieauga līdz 400 miljoniem ASV dolāru, kas ir vairāk nekā iepriekšējos gados.

Plašāka informācija par dalību šī gada Tech Arena: https://xianti.fr/

Zaļā Josta - Reklāma