Tārgales pamatskolā pabeigti pārbūves darbi

Tārgales pamatskolas saime jauno gadu iesākusi īpaši priecīgi, jo līdz nepazīšanai pārvērtusies daļa pirmā stāva telpu, mācību iestādē ierīkots lifts. Tā kā skolā notiek arī pagasta kultūras pasākumi, tas ļaus tos apmeklēt cilvēkiem ar kustību traucējumiem un noderēs arī skolēniem, kuri fizisko ierobežojumu dēļ paši nevar nokļūt otrajā stāvā.

Nu, ieejot mācību iestādē, skatam paveras gaišs gaitenis, tāds ved arī uz moduļa tipa ēku, kur mācās pirmsskolnieki. Līdz šim, lai viņi varētu nokļūt skolā, vispirms bija jāiziet laukā, bet nu abas būves ir savienotas, un atliek vien atvērt durvis, lai nokļūtu otrā. Veikta arī apkures sistēmas pārbūve, notika skolai pieguļošās teritorijas labiekārtošanas darbi, iekšpagalmā izveidots rotaļu laukums.

“Tagad var redzēt, cik skaisti nu ir, mums pašiem ļoti patīk! Ir izbūvēti vairāki kabineti, kur strādās medmāsa un logopēds, savukārt, lūk, te ir noliktavas, kurās varēs glabāt arī skolas tautas deju kolektīva dalībnieku tērpus, savukārt šeit ir metodiskais kabinets pirmsskolai, jo līdz šim audzinātajām nebija telpas, kur satikties un apspriesties,” stāsta Tārgales pamatskolas direktore Ilze Judzika, rosinot novērtēt arī jaunās rotaļu iekārtas. Iekšpagalms ir vislabākā vieta, kur tās varēja novietot, jo pirmsskolnieki nu var ātri izskriet laukā un tikpat žigli doties atpakaļ iekštelpās, ja vajag paņemt kādu mantu vai apmeklēt tualeti. Mācību iestādes vadītāja pievērš uzmanību arī liftam, ar kuru var uzbraukt otrajā stāvā.

Veicot pārbūves darbus Tārgales pamatskolā, izmantoti ne tikai Ventspils novada pašvaldības, bet arī Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda līdzekļi – attiecīgi 368 057,62 eiro un 106 630,15 eiro, kopējā summa ir 474 687,77 eiro. Projekta “Izglītības, kultūras vietas pārbūve un vides pieejamības nodrošināšana Tārgalē” Nr. 20-08-FL04-F043.0203-000001 būvdarbus veica: SIA “Pilsbūve”, būvuzraudzību – SIA “VENTEG”,  autoruzraudzību – SIA “Arhitektūras un dizaina studija” un SIA “Volts 1”.

Zaļā Josta - Reklāma