Spriedīs par iespējamiem risinājumiem A.Čaka ielas veloinfrastruktūrai

Pirmdien, 2.novembrī, sasaukta Satiksmes un transporta lietu komitejas sēde, kurā deputāti spriedīs par iespējamiem risinājumiem veloinfrastruktūras attīstībai Aleksandra Čaka ielā.

Satiksmes departaments ir sagatavojis vairākus eksperimentālus risinājumus Marijas un Aleksandra Čaka ielā, paredzot pagaidu velojoslas abās brauktuves pusēs.

Ir izstrādāti divi principiāli risinājumi, kā veidot velojoslas regulētos krustojumos – viens, kad velojoslas “stop” līnija pirms krustojuma tiek izvirzīta uz priekšu vai otrs, kad velojosla pirms krustojuma tiek pārtraukta, lai autovadītāji, nogriežoties pa labi, iebrauktu velojoslā.

Tostarp tiek piedāvāts arī risinājums, ka Marijas un Aleksandra Čaka ielā netiek veidota veloinfrastruktūra, saglabājot esošo situāciju – esošo joslu skaitu un maģistrālā veloinfrastruktūra tiek veidota Krišjāņa Barona ielā.

Piedāvātie varianti būs eksperimentāli un tikai pagaidu risinājums, lai pavasarī varētu izanalizēt transporta plūsmas rezultātus, iespējamos ceļu satiksmes negadījumus un pieņemt galīgo lēmumu.

Lai lemtu par šo jautājumu uz sēdi aicināti gan “Rīgas satiksmes” pārstāvji, gan apvienības “Pilsēta cilvēkiem” pārstāvji, gan arī CSDD pārstāvji, kuri ir veikuši A.Čaka ielas satiksmes auditu.

Atgādinām, ka komitejas sēde notiks klātienē, bet epidemioloģiskās drošības dēļ būs ierobežojumi apmeklētājiem. Sēdes norise tiks translēta mājaslapā riga.lv, sadaļā “Sēžu tiešraides”, bet pēc tam mājaslapā būs arī pieejams sēdes ieraksts.

Zaļā Josta - Reklāma